Kemzeke
Kruibeke J.Vl.
Datum: 13/09/2008 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Kriekepitte
Kemzeke en Kruibeke delen de punten
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kemzeke en Kruibeke delen de punten
Foto: © SC

Ook de tweede uitwedstrijd leverde succes op voor Jong Vlaanderen al zat er meer in dan het uiteindelijke gelijkspel. De Klauwaerts bewezen hun karaktersterkte en kwamen goed terug na een dubbele achterstand.

De snelle tegendoelpunten van vorige week indachtig schoot Kruibeke nu zelf eerst naar voor. Ward Vertonghen kreeg de scherpe voorzet van Mario Verbraeken onvoldoende onder controle (1’). Aan de overzijde moest Jurgen De Maayer plat op een knal van Sven Van Lierop (3’). Olivier De Vlieger wrong zich door de thuisdefensie en bediende Tim Vierbergen. Deze schoof gepast in de voeten van Pieter Van de Manacker en David Vleeschouwer was kansloos (4’). De bezoekers voerden de druk nog op en bij Kemzeke kookten enkele potjes over. De Vlieger kopte een vrijschop in de loop van Mario Verbraeken en Jong Vlaanderen liep verder uit (20’). Even later moest de thuisportier zich tonen op een geplaatst schot van Vertonghen. Danny De Wilde werd naar de spits gehaald en hij viseerde het zijnet (26’). Geert Van Hoyweghen vond het hoofd van Davy Peirsman bij hoekschop en de aansluitingstreffer stond op het bord (27’). Kruibeke trok te gretig vooruit en dat werd afgestraft. Dimitri Dhondt stuurde de snelle Najim Amesian diep. Pieter Mussely viel ongelukkig over de voorzet die hij met de hand raakte. David Vleeschouwer liet zijn overbuur geen kans van op de stip (31’). Een te snel getrapt schot van Vierbergen was te zwak om Vleeschouwer te bedreigen. Kevin Stoop vond De Maayer op zijn weg. Met de rust in zicht devieerde Vertonghen een voorzet van Vierbergen met de borst tot bij de vrijstaande De Vlieger. Zijn knal verdween voorlangs.
 
De thuisploeg kwam iets gretiger uit de kleedkamers. De bezoekende goalie was attent op schoten van Danny De Wilde (49’) en Geert Van Hoyweghen (54’). Een vlam in de draai van Ward Vertonghen ging nipt naast (55’). Pieter Van de Manacker viseerde de wolken van dichtbij (62’). De bezoekers gingen aan het juichen toen Vertonghen een vrijschop binnenkopte, maar de zwakke scheidsrechter Van Damme keurde het doelpunt af. Noch het thuispubliek, noch de grensrechter wisten waarom (76’). Bijna kreeg Kruibeke dan het deksel op de neus. Dimitri Dhondt, ongetwijfeld de beste man op het veld, speelde De Wilde vrij maar Jurgen De Maayer was bij de pinken (77’).
 
Al bij al een aangename wedstrijd met een billijke uitslag. Volgende zondag trekt Kemzeke naar Sint-Gillis-Waas. Kruibeke is dan gastheer voor Appelterre-Eichem. 
 
Klauwaerts Kemzeke: David Vleeschouwer, Davy Peirsman, Nourredine Ben Omar, Nick Blommaert, Najim Amesian, Willem Buedts (18’ Colin Wirken), Danny De Wilde, Sven Van Lierop (86’ Andy Janssens), Kevin Stoop, Geert Van Hoyweghen, Dimitri Dhondt. Res: Michael Schaep, Thomas Ruys
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Davy Van Moortel, Pieter Mussely, Tim Vierbergen (74’ Nouredinne Hamouch), Ladi Kuye, Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker, Olivier De Vlieger (78’ Kevin Thuy), Johan Segers, Bjorn Mallentjer (60’ Kevin Piessens). Res: Mike Royers
 
Doelpunten: 04’ Van de Manacker 0-1; 20’ Verbraeken 0-2; 27’ Peirsman 1-2; 31’ Vleeschouwer 2-2
 
Gele kaarten: 10’ De Wilde; 13’ Blommaert; 14’ Amesian; 33’ Kuye; 76’ Dhondt