Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stedelijk Voetbalstadion Eeklo
Lovendegem afgestraft bij Eeklo
Gentil Dossche

Van kwaad naar erger. Een nieuw dieptepunt voor Lovendegem na de al bedroevende wedstrijd van vorige week. Voor Eeklo meteen een bevestiging van de opgang.

Het eerste wapenfeit kwam op rekening van de bezoekers maar Gunter Vandesompel kwam te laat om een voorzet van David Lootens binnen te werken. Lovendegem moest dan achteruit en na balverlies aan de rand van het strafschopgebied vlamde Jochen De Palmenaer de eerste tegen de netten (19’). Amper twee minuten later verslikte Bram De Baets zich in Jan Engels en Peter De Paepe mocht zich terug omdraaien. Vandesompel devieerde een voorzet van Lootens tot bij Birgin Martens maar die trof de paal (22’). Toen De Paepe een schot van Eli Van Hamme niet onder controle kreeg was de match gespeeld (25’). Lovendegem werd nu van het kastje naar de muur gespeeld. De Paepe moest plat op een nieuwe doorbraak van Eli Van Hamme. Toen Marc Minnaert werd diepgestuurd stopte Wesley Van Audenaerde hem foutief. Bal op de stip en Jan Engels scoorde zijn 2de van de avond (40’). Minnaert bediende Jan Engels nog eens net voor de rust en nu was de hattrick rond.

De tweede helft was amper op gang of Eli Van Hamme stuurde Jan Engels diep en die knalde droog binnen. Helemaal tureluurs werden ze bij de bezoekers toen Kjell De Cock de 7-0 tegen de touwen vlamde (50’). Om de pil enigszins te verzachten kreeg Lovendegem een strafschop met een strik om. Gunter Vandesompel besloot het cadeautje veel te slap op Bjorn Van Avermaet (55’). De topschutter van weleer wrong eerst nog een paar kansen de nek om tot hij toch de “eerredder” kon netten (71’). Eeklo verknoeide ondertussen vrolijk de kansen en Engels zag nog twee doelpunten afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase kon Lovendegem de statistieken nog opdrijven met treffers van Emrah Kalkan en Wesley Van Audenaerde.

Volgende week krijgt Lovendegem WIK Eine op bezoek (vorig jaar 1-7!) en mag Eeklo op bezoek bij promovendus Voorde.

KFC Eeklo: Van Avermaet, De Decker, Van Boven, Hebberecht, Bulens, De Maesschalck, Engels, Minnaert, De Cock, De Palmenaer (79’ De Croock), Van Hamme (62’ Hellemonds)

KSK Lovendegem: De Paepe, Van Audenaerde, De Baets, Madou, Degrande, Vandenbussche, De Zutter (55’ Bouchaala), Lootens (74’ Kalkan), Martens, Vandesompel, Sucaet.

Doelpunten: 19’ De Palmenaer 1-0; 21’ Engels 2-0; 25’ Van Hamme 3-0; 40’, 43’ & 47’ Engels 4-0, 5-0, 6-0; 50’ De Cock 7-0; 71’ Vandesompel 7-1; 80’ Kalkan 7-2; 84’ Van Audenaerde 7-3

Geel: Van Audenaerde (L), Declercq (E).