Kemzeke
Kruibeke J.Vl.
Datum: 12/12/2009 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Kriekepitte
Kruibeke wint derby bij Kemzeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke wint derby bij Kemzeke
Foto: © SC

Ook in de terugwedstrijd van de enige Waaslandse derby van het seizoen haalde de collectieve sterkte van Kruibeke de bovenhand. Kemzeke kon nog voor de rust een achterstand wegwerken maar plooide in de tweede helft.

De eerste opwinding kwam er pas na meer dan tien minuten. David Vleeschouwer kwam heel ver uit zijn doel de bal ontzetten en Jeffrey Saman kon het schot van Ladi Kuyé nog wegwerken. Midden de eerste periode bediende Ward Vertonghen lateraal Pieter Van de Manacker. De bezoekende kapitein kreeg het leder onvoldoende onder controle. Even later zette Vertonghen zich opnieuw goed door en bediende Mario Verbraeken. Met een overhoekse knal werden de netten bol gezet. Kemzeke reageerde met een doorsteekpas van Koen Silverans naar Timothy Van Laecke. Jurgen De Maayer ging onvervaard in de voeten van de thuisspits. Silverans vond kort voor de rust Geert Van Hoyweghen en die knalde droog binnen.

Kruibeke nam direct de match in handen na de koffie. Verbraeken stuurde Nick Pieters diep en Vleeschouwer was kansloos. De bezoekers verloren even de concentratie en een terugkopbal viel op de lat. Dimitri Dhondt zonderde Van Laecke af voor doel. De Maayer ging gepast plat in de benedenhoek. Verbraeken zwiepte de bal bij Vertonghen die Pieters bediende. De jonge bezoeker kreeg het leder onvoldoende onder controle. De Maayer plukte een kopbal van Willem Buedts. Even later zweefde de bezoekende goalie een plaatsbal van Van Laecke uit zijn doelvlak. In het geharrewar dat volgde kon de bezoekende verdediging tot twee keer toe onheil voorkomen. Kemzeke kreeg dan het deksel op de neus. Verbraeken counterde heel snel en stuurde Ward Vertonghen alleen af op Vleeschouwer. De sterke spits liet de kans niet liggen. Van Laecke zag een knal gepareerd en Pieters mikte net over de kruising. In de slotseconden liftte Vertonghen de bal over.

Kl. Kemzeke: Vleeschouwer, Ruymbeke, Saman (75’ De Wilde), Silverans (70’ Janssens), Ruys, Amesian, Buedts, Antheunis,  Van Laecke, Van Hoyweghen, D’hondt

KJV Kruibeke: De Maayer, Verbraeken (85’ De Wolf), Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Kuyé, Vertonghen, Van de Manacker, Lenjou, Segers, Pieters (83’ Vierbergen)

Doelpunten: 26’ Verbraeken 0-1; 43’ Van Hoyweghen 1-1; 51’ Pieters 1-2; 73’ Vertonghen 1-3

Gele kaarten: 4’ Ruys; 53’ Antheunis; 68’ Verbraeken; 76’ Van Hoyweghen