Stadion: Maurice Dewaelestadion
Maldegem stuurt Grembergen puntenloos terug
Gentil Dossche

Na een paar minder aangename weken nam Maldegem terug de draad op. Met collectief sterk voetbal werd Grembergen, niet zonder moeite, verdiend opzij gezet.

De thuisploeg trok heel snel van leer maar Van Oost en De Smet konden niet afwerken. Toen de bezoekende verdediging in de fout ging profiteerde Van Landschoot om de score te openen. Grembergen stapelde de slordigheden op maar Maldegem kon geen verdere afstand nemen. Op slag van rust week een vrije trap van Quintelier af op De Smet en de bezoekers kwamen op gelijke hoogte.

Grembergen putte moed uit de gelijkmaker en kwam na de rust beter uit de verf. Echte doelkansen leverde dat echter niet op. Van Landschoot en Moreels geraakten niet voorbij een opnieuw heel sterke Govaert. Met nog minder dan 10 minuten op de klok moest de bezoekende goalie zich toch gewonnen geven. Van Landschoot trapte zijn 2de van de dag tegen de netten.

SK Maldegem: De Vlieger, Damme, Vyncke, Bulens, Moreels (65’ Van Kerschaever), Calsijn, Van Landschoot (90’ De Muynck), Minnaert, Van Oost, Van Rie en De Smet.

SK Grembergen: Govaert, Ydens, Van Herpe (82’ Wuytack), Van De Velde (72’ Bosteels), Baeyens, Waegeman, De Prins (82’ Buyle), Michiels, Quintelier, Van Der Vreken en Cardon.

Doelpunten: 7’ Van Landschoot 1-0, 45’ De Smet (owngoal) 1-1, 81’ Van Landschoot 2-1

Gele kaart: Wuytack