Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stadion Kruibeke
Leider Terjoden struikelt bij Kruibeke
Gentil Dossche

Op het zware veld was de wedstrijd bijna een omgekeerde kopie van de heenmatch. Alleen was het nu Terjoden die vergat af te werken en in de tweede helft een voorsprong niet kon vasthouden.

Jong Vlaanderen keek de leiders onvervaard in de ogen en zorgde voor het eerste wapenfeit. Davy Van Moortel kreeg een vrije trap toegespeeld en poeierde het leder onhoudbaar in de verste hoek (8’). Terjoden reageerde via Gerdi De Meester maar Mike Royers had een knappe reflex in huis (18’). Gregory Van Mol kreeg een open kans na een rebound maar knalde onbesuisd voorlangs (21’). Even later had Royers een voetveeg in huis op een nieuwe knal van De Mol. Didier Lenjou werkte een klutsbal weg en Royers stond pal op een kopbal van Jelle De Roeck (27’). Aan de overzijde was Jens Spittael-Speeckaert attent op een vrijschop van Pieter Van de Manacker. Beide ploegen namen wat gas terug tot Jeroen De Backer zich tussen een bos spelers vrij draaide en de bal in de hoek deponeerde (41’). Op slag van rust toonde Royers zich een waardig sluitstuk bij pogingen van Yves Bellon en Yannick De Rouck.

Na de rust trokken de bezoekers op zoek naar de voorsprong. De Roeck vlamde een dubbelpas rakelings naast (54’). Aan de overkant deed Ladi Kuyé hetzelfde. Kort na het uur bediende De Rouck de vrijstaande Tom De Swaef en Terjoden mocht juichen. Kruibeke gaf direct lik op stuk en Spittael-Speeckaert moest zich reppen bij een vrije trap van Van de Manacker. Een minuutje later was alles te herdoen. Kuyé vond het hoofd van Ward Vertonghen en die kopte de gelijkmaker op het bord (66’). De bezoekers waren weer aan de beurt maar De Meester trof de binnenkant van de paal. Vertonghen stuurde Nick Pieters diep en nu mocht het thuispubliek zingen (72’). De Meester ging direct aan de haal en kwam alleen voor Royers. De thuisportier tipte het schot over de lat. De Mol nam Royers op de korrel maar die gaf geen krimp (88’). In de slotseconden claimde Kruibeke nog een strafschop voor een duel tussen Speeckaert en Vertonghen. De uitstekend leidende Caluwé ging hier niet op in.

KJV Kruibeke: Royers, Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Theunis, Vierbergen (63’ Pieters), Kuyé (87’ Claessens), Vertonghen, Van de Manacker (80’ Martens), Lenjou, Segers.

SK Terjoden-Welle: Spittael-Speeckaert, De Paepe, Van den Branden, De Meester, Bellon, De Backer (88’ Malfroid), De Roeck, Van Canegem (82’ De Coen), De Mol, De Swaef, De Rouck

Doelpunten: 8’ Van Moortel 1-0; 41’ De Backer 1-1; 63’ De Swaef 1-2; 66’ Vertonghen 2-2; 72’ Pieters 3-2

Gele kaarten: Theunis, De Backer, De Meester