Meetjesland
Kruibeke J.Vl.
Datum: 27/02/2010 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stedelijk Voetbalstadion Eeklo
Kruibeke haalt driepunter in Eeklo
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke haalt driepunter in Eeklo
Foto: © SC

Aangenaam kijkstuk dat eigenlijk alle kanten uit kon. Kruibeke begon het sterkst, Eeklo nam over maar vergat af te werken. De bezoekers deden dat wel en dat resulteerde.

Al vroeg in de match moest Bjorn Van Avermaet aan het werk op een vrijschop van Mario Verbraeken. De thuisportier had een save nodig op een kopbal van Ward Vertonghen. De bezoekende spits knalde de rebound op de paal. Diego Van Wingen draaide een vrije trap tussen een bos spelers in de verste hoek. Eeklo loerde op de counter maar Kjell Decock liep zich vast. Nick Pieters nam Van Avermaet op de korrel. Davy Theunis vond het hoofd van Vertonghen die doorkopte naar Davy Van Moortel. Johan Segers nam de bal over en de gelijkmaker lag in de netten. De thuisploeg was van slag en Vertonghen stuurde Ladi Kuyé met een magistraal hakje alleen af op Van Avermaet. Kuyé omspeelde de doelman en Kruibeke aan het feest. Eeklo ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er bijna. Jochen De Palmenaere verlengde een voorzet op de paal. Op slag van rust was Van Avermaet attent op een kopbal van Vertonghen.

Na de koffie trok Eeklo resoluut vooruit en voor Kruibeke was het pompen of verzuipen. Steven De Maesschalk knalde onbesuisd naast. Even later kreeg De Palmenaere een voorzet onvoldoende onder controle. Jurgen De Maayer ging goed in de hoek bij een knal van Decock. De bezoekende goalie had een karpersprong nodig op een voorzetschot van De Palmenaere. Wessel Schoonackers kwam centimeters te kort bij een laterale voorzet. Kruibeke ging nu op de counter. Vertonghen omspeelde Van Avermaet maar Mamadouba Gueyé kon onheil voorkomen. Een vlam van Segers uit een scherpe hoek zette de vuisten van de thuisportier roodgloeiend. Eeklo voerde opnieuw de druk op. De Maayer haalde een kopbal van Schoonackers van onder de lat. De pas ingekomen Tim Vierbergen speelde Segers vrij maar die vlamde voorlangs. In blessuretijd loodste Vierbergen de klaarkijkende Ladi Kuyé door de thuisverdediging en die legde de eindcijfers vast.

KFC Eeklo: Van Avermaet, Van de Voorde, Eechout, Gueyé, Schotte, De Maesschalck, Decock (69’ Schoonackers), Van Wingen, Van Praet (82’ Piessens), De Palmenaere, De Jaeger (77’ Van Moorhem)

 

KJV Kruibeke: De Maayer, Verbraeken, Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Theunis, Kuyé, Vertonghen, Lenjou, Segers, Pieters (86’ Vierbergen).

Doelpunten: 8’ Van Wingen 1-0; 21’ Segers 1-1; 24’ en 93’ Kuyé 1-2 en 1-3.

Gele kaarten: 65’ Van Wingen; 86’ Verstraeten

Bron: Gentil Dossche (gentil@telenet.be)