Speeldag: Speeldag 24
Stadion: De Kloppers
Ninove ook tegen Bambrugge op Topniveau
Gentil Dossche

De twee weken extra rust hebben de Ninoofse motor niet doen sputteren. Bambrugge bood lange tijd weerstand in de derby maar moest na de rust tegen het canvas.

De bezoekers tekenden voor de eerste acties. Van Lippevelde vlamde over en Haelterman kon net niet bij een scherpe voorzet. Aan de overzijde viseerde Timmermans de deklat. Een retro van Nechelput werd weggeveegd. Toen Torrekens aan de haal ging bediende hij Nechelput en Ninove mocht juichen.

Na de koffie zocht Bambrugge de gelijkmaker maar kreeg al snel een koude douche. Hostens kreeg een vlam van Noël-Dero niet geklemd en Timmermans dropte de rebound binnen. Een paar minuten later gingen de bezoekers helemaal neer toen Roggeman een voorzet van Perremans in eigen doel werkte. Bambrugge gaf zich nog niet gewonnen maar stuitte op een sterke Callebaut die niet plooide op een kanonbal van Van Lippevelde. Halfweg de tweede helft kon Haelterman dan toch milderen. Veel zoden bracht dat niet aan de dijk en toen De Coninck in de fout ging op Nechelput mocht hij meteen gaan douchen. Een klein kwartier voor tijd legde Nechelput de eindstand vast.

VK Ninove: Callebaut, Perremans, Boeykens (83’ Van Poelvoorde), Van Belle, Timmermans (75’ Dhaenens), Beerens, De Cooman, Nechelput (83’ Steenhout), Torrekens, Noël-Dero en Goubert.

RC Bambrugge: Hostens, De Moerloose, Roggeman, Keymolen, Van Lippevelde, De Vis, Goossens (65’ Goeman), Haelterman (79’ De Prez), Clinckspoor (64’ De Coninck), Van Laere en Rooms.

Doelpunten: 32’ Nechelput 1-0; 47’ Timmermans 2-0; 51’ Roggeman (o.g.) 3-0; 70’ Haelterman 3-1; 78’ Nechelput 4-1.

Kaarten: Geel: Beerens, Keymolen, De Prez. Rood: 74’ De Coninck.