Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stadion Bambrugge
Kruibeke krijgt voetballes in Bambrugge
Gentil Dossche

Een fris van de lever spelend Bambrugge heeft een zielloos Kruibeke met forfaitcijfers huiswaarts gestuurd. De gestalterijke bezoekers kregen geen vat op de technische meerwaarde van de thuisploeg. Promovendus Bambrugge prijkt meteen aan de leiding.

De wedstrijd was pas enkele minuten oud of de door elkaar gehaspelde bezoekende verdediging ging op de knieën. Kevin Goossens vlamde de openingstreffer onhoudbaar op het bord. Enkele minuten later moest Michiel Noeninckx een schot van Kris Van Lippevelde van de lijn vegen. Jurgen De Maayer had heel wat last met een poging van Jens Haelterman. De snelle Haelterman bediende Stephan Van Laere en de bezoekers lagen tegen het canvas. Kruibeke reageerde met een kopbal van Ward Vertonghen. Freek Hostens stopte de bal op de lijn. Orkestmeester Van Laere bediende Haelterman die te hoog mikte. Goossens tikte een pass van Van Laere nipt naast. Johan Segers dwong Hostens tot een parade. Aan het halfuur had De Maayer een save nodig op een vlam van Stijn Clinckspoor. Davy Theunis zette de vuisten van Hostens onder hoogspanning met een vrije trap. Segers kopte een voorzet van Theunis in het zijnet. Haelterman liet de bezoekende verdediging ter plaatse en kruiste de bal naar Kevin Goossens. Met een magistrale knal in de winkelhaak kreeg Kruibeke een nieuwe opdoffer te verwerken. Kort voor de rust noopte Nick Pieters de thuisgoalie tot een goede tussenkomst.

Ook na de rust bleken de bezoekers aanvallend onmondig. Vertonghen vlamde meters over. Na een collectieve aanval uit het boekje via Van Laere, Goossens en opnieuw Van Laere prikte ook Jens Haelterman het leder tegen de netten. Halfweg de tweede helft kopte Pieters een voorzet van Segers bovenop de lat. Van Laere bracht Michel Remon alleen voor De Maayer maar die gaf geen krimp. Van Lippevelde vlamde de daaropvolgende hoekschop rakelings over. Van Laere toonde nog eens hoe het moest en stuurde Kevin Goossens diep. De thuisspits zette zijn hattrick in de tabellen. Goossens bereikte Kenny Coen maar die stuitte op De Maayer. In de slotminuten verlengde Matthias Van Puymbroeck een voorzet van Vertonghen in de handen van Hostens.

RC Bambrugge: Hostens, De Moerloose (77’ Van Impe), Roggeman, Keymolen, Van Lippevelde, De Vis, Goossens, Haelterman (81’ Coen), Clinckspoor, Van Laere, Rooms (67’ Remon).

KJV Kruibeke: De Maayer, Verbraeken (59’ Martens), Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Theunis, Kuye, Vertonghen, De Wolf (46’ Lenjou), Segers, Pieters (77’ Van Puymbroeck)

Doelpunten: 4’ Goossens 1-0; 9’ Van Laere 2-0; 33’ Goossens 3-0; 54’ Haelterman 4-0; 83’ Goossens 5-0

Gele kaarten: Clinckspoor, Segers