Meetjesland
Jong Lede
Datum: 03/10/2009 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stedelijk Voetbalstadion Eeklo
Eeklo stuurt ook Jong Lede puntenloos terug
Gentil Dossche
| 0 reacties
Eeklo stuurt ook Jong Lede puntenloos terug
Foto: © SC

Met een collectief sterke prestatie kon Eeklo de drie punten thuishouden, al bood Lede stevig weerwerk. Toen de bezoekers de aansluitingstreffer lukten was het nog bang afwachten maar de thuisploeg klaarde de klus met brio.

Na een gelijk opgaande studieronde nam Eeklo het voortouw. Diego Van Wingen schilderde een corner op het hoofd van Sam Van Moorhem en Peter Heiremans had geen verhaal. Kort voor de pauze kreeg de thuisploeg een reuzenkans om de voorsprong uit te bouwen. Heiremans had een supersave nodig op een schot van Joan Avoki.

 

De koffie was pas verteerd of het tweede thuisdoelpunt kwam er toch aan. Jasper Schotte schilderde het leder op het hoofd van Jochen De Palmenaer die staalhard binnenkopte. Lede reageerde en Eeklo moest achteruit. De thuisverdediging hield vrij lang stand maar kon de aansluitingstreffer niet vermijden. Klaas Van den Bossche benutte een handspel van Schotte om van op de stip te milderen. Eeklo dacht er niet aan de voorsprong te verdedigen maar ging op zoek naar een nieuwe treffer. Heiremans kon Avoki afstoppen met een voetreflex. Even later werd Stan Van Praet aangetikt en ook nu ging de bal op de stip. Joan Avoki aarzelde niet en liet de thuisaanhang juichen.

 

KFC. Eeklo: Van Avermaet, Deham, Piessens, Schotte, Van de Voorde, Van Praet, De Maesschalck, De Palmenaer, Van Wingen (38' Avoki), Van Moorhem (84' Buysse), De Jaeger (75' Eechout).

 

KVC. Jong Lede: Heiremans, Heuvinck, Heyndrickx (79' De Grauwe), Dhondt, Van den Bossche, De Saedelaere, Uyttenhove, Brantegem, De Coen, Govaert (67' Schouppe), Regniers (84’ Bovendaerde).

 

Doelpunten: 21’ Van Moorhem 1-0; 47’ De Palmenaer 2-0; 80’ Van den Bossche 2-1; 88’ Avoki 3-1

Gele kaarten: De Palmenaer; Uyttenhove; Van de Voorde; Heiremans; Heuvinck