Kruibeke J.Vl.
Vrasene
Datum: 29/08/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 1
Ondanks droomstart krijgt Vrasene opdoffer in Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Ondanks droomstart krijgt Vrasene opdoffer in Kruibeke
Foto: © SC

Met een collectief sterke prestatie is Kruibeke er in geslaagd een quasi onmogelijke opdracht toch tot een goed einde te brengen. Een zwakke prestatie van de bezoekende verdediging werd hard afgestraft.

De stadionklok had maar scherp twee omwentelingen gemaakt of Vrasene stond met een dubbele voorsprong te blinken. Jari Vyaene sneed mooi naar binnen en knalde de bal in de winkelhaak. Even later kon James De Ly doorspelen naar Thijs De Langhe en die kopte in de andere winkelhaak. Van een koude douche gesproken! Slechts via een collectieve overgave kwam Jong Vlaanderen de klap te boven. Steven Vangeneugden trapte een voorzet op Johan De Grave maar daarna was het wel zo ver. Vangeneugden nam Glenn Maes te grazen en legde perfect af voor Ward Vertonghen. Kruibeke bleek niet meer te houden en toen Olivier Schelfhaut zich verslikte was Nick Pieters er als de kippen bij om Pieter Van de Manacker de gelijkmaker aan te bieden. Seconden later liftte de aandringende Vertonghen de bal nipt over de lat. Beide ploegen snakten enigszins naar adem maar een kwartier later viel de match in zijn definitieve plooi. Vertonghen profiteerde van een misverstand bij Vrasene om door te koppen naar Johan Segers en die kopte mooi binnen. Een paar minuten later ging het centrum van de bezoekende verdediging terug in de fout en Steven Vangeneugden scoorde in twee tijden. Als klap op de vuurpijl misrekende De Grave zich bij een vrije trap van Van de Manacker. Als een duiveltje uit een doosje kopte Johan Segers het leder boven de grijparmen van de bezoekende goalie tegen de touwen.

Ook na de pauze ging Kruibeke op zijn elan door. Vertonghen kreeg het leder niet over de doellijn na een geharrewar. Even later haalde De Grave een kopbal van Vertonghen van onder de lat. Een vlam van Mario Verbraeken strandde op de bezoekende portier. Vrasene kwam langzamerhand terug in de wedstrijd maar De Ly kwam een voetje te kort op een scherpe voorzet van Tom De Jonghe. Een schot van De Ly ging via een verdediger nipt over en ook een streep van Verbraeken vloog te hoog. De Grave was attent op een schot van Vangeneugden maar was verslagen bij een nieuwe knal van Vangeneugden. De bal sloeg te pletter op de onderkant van de dwarsligger. De laatste kansen waren nog voor de bezoekers maar noch Vyaene, noch De Langhe geraakten voorbij Jurgen De Maayer.

Kruibeke:De Maayer, Verbraeken (77’ Nielandt), Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten (76’ Haxhiaj), Vangeneugden, Vertonghen, Van de Manacker (83’ Penneman), Lenjou, Segers, Pieters.

Vrasene: De Grave, G. Maes, Praet (55’ Joris), Schelfhaut, Charifi (58’ De Jonghe), P. Maes, Vyaene, De Ly, Tronckoe (75’ Janssens), De Breucker, De Langhe.

Doelpunten:01’ Vyaene 0-1; 02’ De Langhe 0-2; 13’ Vertonghen 1-2; 21’ Van de Manacker 2-2; 37’ Segers 3-2; 40’ Vangeneugden 4-2; 44’ Segers 5-2

Gele kaarten:Verstraeten, Vangeneugden, Joris, G. Maes