Eendracht Opstal
Bambrugge RC
Datum: 31/10/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 10
Opstal wint in thriller van Bambrugge
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal wint in thriller van Bambrugge
Foto: © SC

Een opnieuw sterk gedreven Opstal legde in de eerste helft de basis voor de zege tegen een aanklampend Bambrugge. Tot aan het laatste fluitsignaal bleef de spanning te snijden en genoten de toeschouwers.

De bezoekers tekenden voor het eerste gevaar. Benjamin Haentjens moest plat op een schot van Michael Keymolen uit de 2de lijn. Opstal reageerde onmiddellijk en Peter De Pauw krulde een vrije trap van op zo’n 30 meter in de verste winkelhaak. Kort daarna vlamde Pieter-Jan Haegeman een voorzet over. Aan het kwartier kon Haentjens een voorzetschot van Dries De Vis niet over tippen en Gert Saerens moest bijspringen. Even later liet Tom Rooms de gelijkmaker liggen toen hij een voorzet van Kevin Goossens op de voet van Tim Van der Elst katapulteerde. Het spel ging snel heen en weer tot Dimitri De Maeyer door ging over rechts en de bal op de voet van Stef Mertens schilderde. Niels Vervaene mocht zich terug omdraaien. Bambrugge reageerde maar Haentjens bleef attent op een schot van Jens Haelterman. Aan de overzijde kon Michel Remon een kopbal van Kevin Harnie nog net uit de kruising koppen. Op slag van rust ruimde Saerens een voorzetschot van Kris Van Lippevelde op.

Bambrugge begon de tweede helft aan sneltempo. Goossens bediende Haelterman maar die kon Stephan Van Laere net niet bereiken. Een schot van Rooms dwarrelde naast. Opstal liet niet begaan en Vervaene moest zich tonen op een plaatsbal van Haegeman. Aan de overzijde was Haentjens attent bij een kopbal van Goossens. Kort na het uur kreeg Haelterman een opgelegde kans maar liftte een voorzet onbesuisd over. Enkele potjes kookten over bij enig duw- en trekwerk ver van waar de bal zich bevond. Scheidsrechter Vito Gautier toonde uit het goede hout gesneden te zijn door de gemoederen te bedaren. De bezoekers dreven het tempo op en Haentjens moest een voorzet van Van Lippevelde van onder de lat halen. Opstal reageerde direct en Vervaene ging plat op een knal van De Pauw. Toen Van Laere een vrije trap op het hoofd van Michael Keymolen schilderde stond de aansluitingstreffer op het bord. Bambrugge gooide nu alles vooruit maar Gregory De Mol poeierde het leder voorlangs. Kort voor affluiten haalde Haentjens een kopbal van Rooms van onder de lat.

Zaterdagavond trekt Opstal naar Eeklo. Zondag is Bambrugge gastheer voor Ninove.

E. Opstal: Haentjens, De Maeyer, Van der Elst, Rottiers, De Pauw, Zahriou (78’ Meert), Mertens (59’ Carlier), Haegeman, Harnie, Saerens, Van Hoomissen (90’ Karamanis).

RC Bambrugge: Vervaene, Van den Berghe (67’ De Mol), Keymolen, Van Lippevelde (82’ De Coninck), Arnolis, De Vis, Goossens, Haelterman, Remon, Van Laere, Rooms.

Doelpunten:9’ De Pauw 1-0; 34’ Mertens 2-0; 81’ Keymolen 2-1

Gele kaarten: Saerens, Mertens, Harnie, Goossens, De Mol, Meert, De Maeyer, Karamanis