Jong Lede
Svelta Melsele
Datum: 31/10/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 10
Jong Lede pakt periodetitel tegen Melsele
Gentil Dossche
| 0 reacties
Jong Lede pakt periodetitel tegen Melsele
Foto: © SC

Al na een kwartier stond het vast dat Melsele geen verlengstuk zou breien aan de winst van vorige week. Jong Lede scoorde vlot en pakte in extremis de eerste periodetitel.

Na amper enkele minuten was Melsele op achtervolgen aangewezen toen Tom Peirsman een lage vrije trap van Ismael Ben Ayad in eigen doel devieerde. Ben Ayad bleef een gesel voor de bezoekers. De thuisaanvaller zocht en vond Klaas Van den Bossche en de match was gespeeld. Rond het half uur was het helemaal over en uit nadat Maxime Grobet en Thomas Zwart de score nog opdreven.

In de tweede helft stak Melsele even de neus aan het venster maar werd snel teruggefloten. Ben Ayad slalomde door de bezoekende defensie en Lieven Somers was opnieuw kansloos. Melsele kon amper een vuist maken maar zocht toch de eerredder. Een treffer van Amine Belfassi wordt afgevlagd, maar net voor affluiten lukt het dan toch voor de bezoekende spits.

Ingehouden vreugde bij de thuisploeg omwille van de vlotte winst, want Maldegem staat voor op Ninove. Wanneer dan het bericht binnenkomt dat Ninove in blessuretijd langszij is gekomen barst het feestje pas echt los bij Jong Lede.

Volgende zondag trekt Lede naar Destelbergen en is Melsele gastheer voor Merelbeke.

Jong Lede: Heiremans, Zwart (60’ Uyttenhove), De Grauwe (69’ Heuvinck), Van Der Vloedt, Van Den Bossche, Polfliet, De Saedelaere, Van Herreweghe, Ben Ayad, Grobet (75’ Bovendaerde), Govaert.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, De Keersmaeker, Vermeulen, De Jonghe, Peirsman, Smet, Kersschot (28’ Vinck), Belfassi, Van Haecht (85’ Van Den Nieuwenbriel), Geeraerts.

Doelpunten: 4’ Peirsman (o.g.) 1-0; 11’ Van Den Bossche 2-0; 25’ Grobet 3-0; 34’ Zwart 4-0; 50’ Ben Ayad 5-0; 89’ Belfassi 5-1.

Gele kaarten: Polfliet, Vinck, Van Haecht, Vermeulen.