Jong Lede
Kruibeke J.Vl.
Datum: 09/01/2011 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 18
Lede en Kruibeke houden Topmatch onbeslist
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lede en Kruibeke houden Topmatch onbeslist
Foto: © SC

Beide ploegen namen zowat een helft voor hun rekening zodat, op basis van de doelkansen, zeker de neutrale toeschouwers vrede konden nemen met een gelijkspel. Lede boet iets van zijn voorsprong in maar blijft alleen leider.

Jong Vlaanderen zette direct druk op de thuisverdediging en Peter Heiremans was attent op een vrije trap van Pieter Van de Manacker en een schot van Steven Vangeneugden. Bij een kopbal van Ward Vertonghen had de thuisportier een knappe save in huis. Toen Steven Verstraeten kon doorspelen naar Vertonghen was het wel raak voor Kruibeke. Lede reageerde via de moeilijk af te stoppen Ismail Ben Ayad die Kevin De Coen bereikte en de bordjes hingen in evenwicht. Kort na het halfuur ging Mario Verbraeken in de fout op Robin Van Herreweghe en de bal op de stip. Ben Ayad er achter maar Jurgen De Maayer ranselde de penalty uit zijn doelvlak. Even later kopte Klaas Van den Bossche een vrije trap op de lat. Aan de overzijde gleed Vangeneugden een voorzet van Vertonghen centimeters naast. Met de rust in zicht moest de thuisverdediging tot 3 keer toe de bal uit de kluts werken.

Na de koffie nam Lede het heft in handen maar echte kansen leverde dat niet op. De doorgebroken Joel Polfliet deponeerde de bal naast De Maayer maar ook naast de eerste paal. Jan Govaert knalde het leder in het pak en Thomas Zwart devieerde in de verste hoek. De bezoekers gaven zich niet gewonnen en Lede moest achteruit. Vertonghen kopte een voorzet van Johan Segers nipt over. Toen de thuisverdediging zich misrekende was Soufiane El Mokhtary er als de kippen bij om de verdiende gelijkmaker in het dak te knallen.

Jong Lede: Heiremans, Zwart (85’ Van den Steen), De Grauwe, Van de Vloedt, Van den Bossche, Polfliet, De Coen, Van Herreweghe, Ben Ayad, Bovendaerde, Govaert

Kruibeke:De Maayer, Verbraeken (69’ El Mokhtary), Noeninckx, Verstraeten, Vangeneugden (81’ Van Moortel), Haxhiaj, Vertonghen, Van de Manacker, Penneman (65’ Lenjou), Segers, Pieters

Doelpunten:17’ Vertonghen 0-1; 24’ De Coen 1-1; 64’ Zwart 2-1; 77’ El Mokhtary 2-2

Gele kaarten: 83’ Van de Manacker