Eendracht Opstal
Svelta Melsele
Datum: 06/02/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 22
Opstal stuurt Melsele puntenloos huiswaarts
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal stuurt Melsele puntenloos huiswaarts
Foto: © SC

Vooral in de eerste helft nam een vlot spelend Opstal afstand van Melsele. Toen de bezoekers met 10 vielen kon de thuisploeg de match rustig uitspelen.

Van bij de aanvang nam Opstal de teugels in handen al vloog een knal van Kevin Harnie via de rug van Gert Saerens naast. Toen Tommy Rottiers zich verslikte kon Philippe Geeraerts aanleggen uit een scherpe hoek. Sander De Batselier gaf geen krimp. Peter De Pauw bereikte Dimitri De Maeyer en het thuispubliek mocht juichen. Melsele reageerde via Joost Smet en De Batselier moest plat. Seconden later ging diezelfde Smet met beide voeten driest in op de benen van Joachim Van Hoomissen. De thuisspeler moest worden afgevoerd en Smet mocht vervroegd gaan douchen. Opstal bleef de bezoekers onder druk zetten en Kosta Karamanis bereikte Dean Meert met een magistrale doorsteekpas. Opnieuw was Lieven Somers kansloos. Op slag van rust moest Filip Vermeulen een vlam van De Maeyer van de lijn halen.

In de tweede helft controleerde Opstal de partij maar kreeg toch nog de beste kansen. Meert kopte een voorzet van Pieter-Jan Haegeman van dichtbij over. Somers moest een knal van De Maeyer over tippen en had een voetveeg nodig op een schot van Khalid El Boudati. Het enige bezoekende gevaar kwam er toen Tim Van der Elst in de loop van Fabrice Placca kopte maar die besloot naast. Aan de overzijde verlengde Haegeman een voorzet van de opgerukte Farino Steenhuyzen voorlangs. De Batselier ging gepast in de voeten van de snelle Geeraerts. In de slotminuten knalde de vrijstaande Karamanis onbesuisd naast.

Volgende zondag trekt Opstal naar Destelbergen en is Melsele gastheer voor Ninove.

Opstal: De Batselier, De Maeyer, Van der Elst, Rottiers, De Pauw (25’ Maes), Haegeman, El Boudati, Meert (69’ Steenhuyzen), Harnie, Saerens, Van Hoomissen (26’ Karamanis)

Melsele: Somers, De Keersmaeker (77’ Bral), F. Vermeulen (71’ Van Haecht), D. Vermeulen, De Jonghe, Peirsman, Smet, Kersschot, Keymolen (55’ Brokken), Geeraerts, Placca

Doelpunten:18’ De Maeyer 1-0; 32’ Meert 2-0

Kaarten: geel: Kersschot, Keymolen, Maes, Peirsman. Rood: 26’ Smet