Eendracht Opstal
Destelbergen
Datum: 17/10/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 8
Destelbergen pakt gouden punten bij Opstal
Gentil Dossche
| 0 reacties
Destelbergen pakt gouden punten bij Opstal
Foto: © SC

Een onmondig Opstal is er niet in geslaagd een vroege bezoekende voorsprong ongedaan te maken, zodat Destelbergen een 2de seizoenszege kon laten optekenen.

Nog geen twee minuten waren er gespeeld of Eendracht Opstal kreeg een opdoffer van jewelste. Brecht De Vriese probeerde het met een te zacht schot tussen een bos benen en Steven Feys devieerde de bal met de hiel in doel. De thuisploeg kon niet reageren en speelde veel te overhaast. Opstal kon voor het eerst dreigen met een vrije trap van Peter De Pauw. Wim Oosterlinck ging goed plat (16’). Enkele minuten later moest Riemer Van Middelem een schot van Soufriane Zahriou van de lijn vegen. Aan het half uur had Oosterlinck een karpersprong nodig om een vlam van De Pauw uit de winkelhaak te halen. De bezoekers dreigden met een schot van Geert Van Hecke maar Benjamin Haentjens ging goed plat.

Toen Oosterlinck zich aan het hoofd kwetste bij aanvang van de 2de helft lag het spel een 5-tal minuten stil. Destelbergen hernam het beste met een schot van Van Hecke dat door Dimitri De Maeyer werd weggeveegd. Joachim Van Hoomissen nam Oosterlinck tevergeefs op de korrel (61’). Het liep nog steeds voor geen meter bij de thuisploeg en ook een klutsbal leverde niets op. De bezoekers zochten de counter via Feys die de paal viseerde (64’). Oosterlinck was attent bij een kopbal van de mee opgerukte Gert Saerens (77’). Even later verdween een klutskopbal van Jeremy Henderick nipt naast het eigen doel. Feys knalde naast de uitgekomen Haentjens maar de bal verdween voorlangs (87’). Toen Saerens zich verslikte verscheen Feys alleen voor Haentjens. De thuisportier had een goed beenveeg in huis. Consequent zoals hij de wedstrijd leidde liet scheidsrechter De Geyter de blessuretijd volledig uitspelen maar de stand wijzigde niet meer.

Zaterdagavond trekt Opstal naar leider Maldegem. Zondag is Destelbergen gastheer voor Ninove

E. Opstal: Haentjens, De Maeyer (88’ De Mulder), Van der Elst, Rottiers (66’ Haegeman), De Pauw, Zahriou, Moerman (46’ Meert), Karamanis, Harnie, Saerens, Van Hoomissen,

FC Destelbergen: Oosterlinck, Wille, Van Middelem, De Vriese, Gansbeke, De Palmenaer, Neirynck, Van Hecke (94’ Van Cauwenberge), Feys, Mousselli, Henderick.

Doelpunten:1’ Feys 0-1

Gele kaarten: Henderick, Gansbeke