Ninove
KVV Zelzate
Datum: 03/09/2011 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 1
Zelzate kan geen stand houden in Ninove
Gentil Dossche
| 0 reacties
Zelzate kan geen stand houden in Ninove
Foto: © SC

Neofiet VV Zelzate is er niet in geslaagd iets te rapen in zijn openingsmatch in 1ste provinciale. Tot het uur konden de bezoekers gelijke tred houden maar dan toonde Ninove zich de sterkste.

Zelzate tekende voor het eerste gevaar met een schot van Stephen Cox voorlangs (3’). De bezoekers bleven op zoek gaan naar het openingsdoelpunt en dat viel snel. Een afwijkende vrije trap van Jonathan Paerewijck zette Christophe Callebaut op het verkeerde been en de nieuwkomer mocht juichen (6’). Ninove leek niet aangeslagen en ging geduldig op zoek naar de gelijkmaker. Een zware knal van Steve De Cooman week af op een bezoekend been en Davy Braeckman was kansloos (28’). Cox bediende Tommy Jacobs maar die viseerde de paal.

Ook na de rust zorgden de bezoekers voor de eerste druk. Mustafa Erkoç vond Jacobs maar die werd afgeblokt en Callebaut was attent op een kopbal van Daryl Rawidjan (51’). Ninove nam het heft in handen en David Nechelput zette de bezoekende verdediging onder druk. Aan het uur vergat Niels Moock de klus af te maken. Zelzate geraakte niet meer uit de omknelling en toen Glenn Van Berlamont de thuisploeg op voorsprong bracht was de match gespeeld (74’). De bezoekers kregen nog een kans op de gelijkmaker maar Aimad El Boutzahkti werd gepast afgeblokt.

KVK Ninove: Callebaut, Van den Branden, Lievens, Van Belle, Van Droogenbroeck, Kiekens, Kazi, Torrekens (66’ Van Berlamont), De Cooman, Nechelput (90’ Van Poelvoorde), Moock (80’ De Roeck).

KVV Zelzate: Braeckman, Druwé, Vandevyvere, Joachim Hebberecht, Joren Hebberecht, Jacobs, Cox (79’ El Boutzahkti), Paerewijck, Erkoç (67’ Broeckaert), Rawidjan (90’ Dierickx), Behiels

Kaarten: geel: 45’ Jacobs

Doelpunten: 6’ Paerewijck 0-1; 28’ De Cooman 1-1; 74’ Van Berlamont 2-1