Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 10
Melsele legt Merelbeke een pad in de korf
Gentil Dossche

Een collectief sterk en efficiënt Melsele had aan het halfuur al een comfortabele voorsprong opgebouwd. Een Merelbeekse treffer bracht even hoop maar een paar minuten later was de kaars al uitgedoofd.

De thuisploeg ging direct voor een vroege treffer maar Van Peteghem en Decraene misten de goede richting. Melsele liet niet begaan en klom op voorsprong toen Filip Vermeulen een hoekschop hard binnenkopte (10’). De bezoekers gingen door op hun elan en Baert verlengde een voorzet van De Maeyer tegen de touwen (24’). Aan het halfuur werd Baert foutief gestuit. Bal op de stip en Smet aarzelde niet. Merelbeke reageerde via Van Rie maar Somers was bij de les.

Ook na de rust moest Somers zich tonen op een schot van Van Rie. Toen De Moor zich verslikte in Van Peteghem trapte deze de penalty zelf binnen (55’). Lang kon Merelbeke niet genieten van deze treffer want bij de volgende hoekschop kopte Baert zijn 2de van de middag binnen (58’). Ei zo na werd de marge nog groter maar Van den Nieuwenbriel geraakte niet voorbij Van Kerckhove (63’). De thuisploeg bleef er nog in geloven en Erdogan zorgde nog voor enige hoop (70’). De bezoekende verdediging gaf echter geen kansen meer weg en Melsele nam de punten mee.

KFC Merelbeke: Van Kerckhove, De Rudder, De Maertelaere (46’ Van den Abbeele), Daneels, Elewaut, Van Rie, Erdogan, Van Damme (63’ Baetens), Decraene, De Schrijver, Van Peteghem.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, Lambrecht, F. Vermeulen, De Maeyer, Smet (85’ Brokken), Kersschot, De Moor, Van Den Nieuwenbriel (70’ Geeraerts), Baert, Vanhaecht.

Doelpunten: 10’ Vermeulen 0-1; 24’ Baert 0-2; 31’ Smet 0-3; 55’ Van Peteghem 1-3; 58’ Baert 1-4; 70’ Erdogan 2-4

Kaarten: Geel: De Maertelaere, Van Peteghem, Lambrecht, F. Vermeulen, Baert