Eendracht Zele
Svelta Melsele
Datum: 20/11/2011 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 12
Onstuitbaar Zele geeft Melsele geen kans
Gentil Dossche
| 0 reacties
Onstuitbaar Zele geeft Melsele geen kans
Foto: © SC

Met uitmuntend voetbal heeft het sterk uitgebalanceerde Eendracht Zele nu ook Svelta Melsele ruim ingepakt. De bezoekers begonnen vrij goed aan de match maar eens de machine draaide was het over en uit.

Svelta zorgde voor het eerste gevaar met een scherpe voorzet van Wouter Kersschot die voorlangs verdween (1’). Zele reageerde onmiddellijk maar Hamza Amazou liet een pass van Jamal Charifi nogal knullig van de voet springen (5’). De snelle Philippe Geeraerts sneed naar binnen en poeierde de bal in het zijnet (10’). Aan de overzijde legde Amazou breed op Solis Sanchez maar niemand kon de voorzet in doel verlengen (20’). Zele bleef Melsele onder druk zetten en toen Amazou kon afleggen voor Ahmet Turk mocht het thuispubliek juichen (22’). De bezoekers waren van slag maar bleven gaan voor de gelijkmaker. Bart De Brouwer neutraliseerde een scherpe voorzet van Davy Van den Nieuwenbriel (32’). De opdrijvende Geeraerts verraste iedereen maar zijn schot ging via de paal buiten (39’). De thuisploeg stak een tandje bij en Lieven Somers had een supersave nodig om een loeier van Charifi uit de kruising te halen (40’). Bij het volgende geharrewar ging Hendrik De Maeyer in de fout op Michael Michels en de bal op de stip. Amazou trapte zijn 10de seizoenstreffer in de benedenhoek (41’).

De tweede helft was amper afgetrapt of Charifi zocht en vond Turk in het centrum. Aanpakken, draaien, schieten en juichen voor zijn 7de van het seizoen. Melsele gaf zich nog niet gewonnen en kende pech toen Nicky Baert een vrijschop op de paal verlengde (48’). Aan de overzijde had Somers een parade in huis op een knal van Amazou (54’). De Brouwer moest een vrije trap van Kersschot van onder de lat halen (56’). Even na het uur ging De Maeyer onderuit en kreeg Melsele de kans van op de stip. De Brouwer ranselde de penalty van Geeraerts uit zijn doelvlak en met een superreflex nam hij ook de rebound voor zijn rekening (63’). Zele nam de match terug in handen en toen Somers zich verkeek op een verre knal van Charifi kwam de eindstand op het bord (67’). Baert trapte een voorzet van Geeraerts op de voeten van Toon Van Acker, terwijl Amazou een pass van Sanchez op de binnenkant van de paal devieerde (75’).

Volgende zaterdag is Melsele gastheer voor Rapide Lebbeke. Zele trekt zondag naar Appelterre.

Eendracht Zele: De Brouwer, Hallaert (59’ De Graef), Serraes, Van Acker, De Witte, Michels (70’ De Caluwe), Turk (73’ Fierens), Pirelli, Amazou, Solis Sanchez, Charifi.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, Lambrechts, F. Vermeulen (57’ Brokken), De Maeyer, Kersschot, De Moor (78’ Peirsman), Van den Nieuwenbriel (62’ Vinck), Baert, Vanhaecht, Geeraerts.

Doelpunten:22’ Turk 1-0; 41’ Amazou 2-0; 46’ Turk 3-0; 67’ Charifi 4-0

Kaarten: geel: De Moor, De Maeyer, Hallaert, De Witte, Amazou