Voorde SV
RFC Wetteren
Datum: 20/11/2011 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 12
Voorde alleen tweede na winst tegen RC Wetteren
Gentil Dossche
| 0 reacties
Voorde alleen tweede na winst tegen RC Wetteren
Foto: © SC

In het duel om de dichtste plaats na het ongenaakbare Zele zette een efficiënt Voorde de bezoekers al voor de rust voor een voldongen feit. Een ietwat ontgoochelende RC Wetteren kon de thuisploeg niet in verlegenheid brengen.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar met vrije trappen van Fabio Vergucht die eindigden in het zijnet en over. Al bij de eerste counter van Voorde was het raak. De snelle Kenneth Asselman zette Yannick Van de Sompel in de wind en Wetteren kreeg een koude douche. De bezoekers hadden het meeste balbezit maar echte kansen leverde dat niet op. Voorde speelde de geliefkoosde counters naar hartenlust uit en toen Sven Evrard kon terugleggen op Asselman tikte de topschutter zijn 15de tegen de touwen (41’). Wetteren reageerde via Fabio Vergucht maar Ben De Moor gaf geen krimp.

Met nieuwe kracht kwamen de bezoekers uit de kleedkamers en Voorde moest achteruit. Toch zorgde de thuisploeg voor de betere kansen met een knal van Evrard in het zijnet en een schot van Wouter Leirens op de lat. Aan het uur was het over en out. De balvaardige Asselman bediende Jeroen De Paepe en Sebastien De Smet mocht zich terug omdraaien. Wetteren reageerde via Jonas Haentjens die de pijn enigszins kon verzachten (65’). Een klein kwartier later stond de eindstand op het bord toen Gert De Smet een assist van Evrard verzilverde.

Volgende zaterdag trekt Voorde naar Zottegem en zondag is RC Wetteren gastheer voor Merelbeke.

SV Voorde: De Moor, Moreels, Hellebaut, De Paepe, Leirens, Evrard (80’ Meers), Deblander (72’ De Smet), Aissa (89’ Van den Brande), Guillemaere, Asselman en De Taeye

RC Wetteren-Kwatrecht:De Smet, Van Durme, Van De Sompel, Vermeerschen, Ghyselinck, Haentjens, Troch, Gijsbrecht (44’ De Groote), Mertens, Vergucht, Hoorens (65’ Janssens).

Doelpunten: 8’ en 41’Asselman 1-0 en 2-0; 60’ De Paepe 3-0; 65’ Haentjens 3-1; 78’ De Smet 4-1

Kaarten: geel: Deblander, Hoorens, Ghyselinck, De Groote, Vergucht