Eendracht Zele
Kruibeke J.Vl.
Datum: 04/12/2011 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 14
Zele geraakt slechts moeizaam voorbij Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Zele geraakt slechts moeizaam voorbij Kruibeke
Foto: © SC

Op de openingsminuten na leek het eerder alsof Kruibeke en niet Zele aan een uitzonderlijk seizoen bezig was. Toen de thuisploeg net voor en kort na de rust een gaatje vond kreeg Jong Vlaanderen het deksel op de neus.

Eendracht Zele schoot als een speer vooruit in de aanvangsminuut maar Jonas De Caluwe kon de aflegger van Hamza Amazou niet binnentikken. De gastheren acteerden nadien te laks en Kruibeke nam de wedstrijd in handen. Toen de anders zo secure Toon Van Acker zich verslikte snelde Soufiane El Mokhtary alleen af op doel. Bart De Brouwer ging gepast plat en voorkwam onheil (14’). Kort voor het half uur kon De Brouwer een loeier van Roy Penneman nog via de lat over tikken. Ward Vertonghen zette Van Acker in de wind maar ook hij geraakte niet voorbij de thuisportier (36’). Zele was op counteren aangewezen en dat was een kolfje naar de hand van Ahmet Turk. De snelle rechter flankaanvaller bediende Gaetano Pirelli aan de eerste paal en met een knap technisch staaltje tikte deze de bal in een heel klein gaatje (43’).

Na de koffie ging Zele door op zijn elan al vlamde de vrijgelaten Turk de eerste kans onbesuisd in de wolken (50’). Even later zette Michael Michels een snelle counter op en schoof de bal door naar Amazou. Met een knappe doorsteekpas stuurde deze Miguel Solis Sanchez vrij af op doel en Jurgen De Maayer was kansloos (52’). Zele op rozen maar Kruibeke gaf zich nog niet gewonnen. Een schot in de draai van Tom Van Britsom ging rakelings over en toen Maarten De Graef in de fout ging op Steven Vangeneugden lag de bal op de stip. Tot ontstentenis van de bezoekers knalde Johan Segers de unieke kans ruim over (63’). Zele nam de bovenhand en De Maayer had een knappe reflex in huis toen een corner in het pak werd gedropt. De rebound van Tofik El Mousati werd nog van de lijn geveegd (67’). Even later schuurde een vrije trap van De Caluwe de deklat en tipte Raf Fierens een voorzet op De Maayer. Kruibeke ging op zoek naar de aansluitingstreffer maar Vertonghen kopte een voorzet van Thomas Van Acker naast (76’). Van Britsom poeierde een verre kruisbal op de dwarsligger (84’). Het centrum zat nu potdicht en dus probeerde Segers het van op 30 meter. Zijn streep verdween enig mooi in de winkelhaak (87’). Zele gaf nu geen duimbreed meer toe en de 40 op 42 was een feit.

Volgende zondag trekt Zele naar RC Wetteren en is Kruibeke gastheer voor Rapide Lebbeke.

Eendracht Zele: De Brouwer, Hallaert, El Mousati, Van Acker, De Graef, Michels, Turk, Pirelli (64’ Fierens), Amazou, De Caluwe (77’ De Caigny), Solis Sanchez (83’ Serraes).

JV Kruibeke: De Maayer, Noeninckx (73’ Van Acker), Verstraeten, Haxhiaj, Vertonghen, Van Koevorden, El Mokhtary (58’ Vangeneugden), Penneman (77’ Verbert), Segers, Van Britsom, Pieters.

Doelpunten:43’ Pirelli 1-0; 52’ Solis Sanchez 2-0; 87’ Segers 2-1

Kaarten: geen