Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 14
Moedig Opstal kan Voorde niet afstoppen
Gentil Dossche

Opstal zorgde voor een bliksemstart maar aan het uur had Voorde een dubbele bonus. Na de aansluitingstreffer kenden de bezoekers pech en de thuisploeg hield de zaak gesloten.

Amper 2 minuten stonden er op de klok of Voorde was al op achtervolgen aangewezen. Sven Munaron kopte een hoekschop van Glenn Noben op de lat en Dean Meert knalde de rebound tegen de touwen. Een poging van Niels De Maeyer strandde op het doelhout en Dieter Guillemaere deed hem dat na. Michael Verschelden voorkwam onheil bij een schot van Meert. Even later zette Guillemaere de bordjes in evenwicht. Op slag van rust geraakte Kenneth Asselman niet voorbij Sander De Batselier.

De thuisploeg kwam het beste uit de kleedkamers en van op de stip zette Asselman voor de 16de keer de netten bol. Opstal was van slag en Raymon Deblander diepte de voorsprong uit. De bezoekers zetten orde op zaken maar Meert vlamde op de vuisten van Verschelden. Met nog een kwartier te gaan tikte Stef Mertens de aansluitingstreffer tegen de touwen. Voorde slaakte een zucht van verlichting toen een knal van Meert op de dwarsligger uiteen spatte. Asselman en Deblander geraakten niet voorbij De Batselier en in blessuretijd viseerde Guillemaere de paal.

Volgende zondag trekt Voorde naar Kemzeke en is Opstal gastheer voor Merelbeke.

SV Voorde: Verschelden, Moreels, Hellebaut, De Paepe, Leirens, Evrard, Deblander (90’ De Smet), Aissa (80’ De Swaef), Guillemaere, Asselman, De Taeye.

E. Opstal: De Batselier, Ecker (81’ El Boudati), Van der Elst, De Maeyer, Munaron, Mertens, Noben, Meert, Harnie, Saerens, Van Hoomissen (61’ Ferratou).

Doelpunten: 2’ Meert 0-1, 37’ Guillemaere 1-1, 47’ Asselman 2-1, 56’ Deblander 3-1, 74’ Mertens 3-2.

Gele kaarten: De Taeye, De Maeyer.