Eendracht Zele
Eendracht Opstal
Datum: 08/01/2012 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 17
Opstal kan Zele niet van zijn voetstuk halen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal kan Zele niet van zijn voetstuk halen
Foto: © SC

Ook in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar pakte Zele de volle buit met een 8ste thuiszege op rij. Opstal kon geruime tijd een goede repliek geven maar moest toch buigen voor de efficiënte leiders.

De thuisploeg nam onmiddellijk de match in handen en Sander De Batselier had een goede save nodig op een schot van Hamza Amazou (9’) en een kopbal van Toon Van Acker (11’). De dribbelende Miguel Solis Sanchez besloot te zwak op doel (23’) terwijl De Batselier zich niet liet verrassen door een verre knal van Bavo De Witte (28’). Opstal herstelde het evenwicht en Bart De Brouwer moest een voorzetschot van Glenn Noben over tikken (34’). Bij de daaropvolgende corner veegde Bram Hallaert een schot van Dean Meert van de lijn. Khalid El Boudati draaide een vrijschop in de handen van De Brouwer (43’). Ahmet Turk reageerde verbaal op enkele bezoekers en mocht zich vervroegd gaan douchen. Bij de vrije trap viseerde Noben de deklat. Zele bleek niet aangeslagen en Michael Michels bediende Amazou. De sterke spits kapte zich vrij en deponeerde zijn 11de treffer in de verste benedenhoek (45’).

Pas na een kwartier in de tweede helft noteerden we de eerste kans. Kevin Harnie zag hoe Hallaert zijn poging van de lijn veegde. Aan de overzijde hinderde Tim Van der Elst in het pak de aandringende Amazou. Bal op de stip en de bezoekende verdediger kreeg een compensatierood aangesmeerd. Jamal Charifi liet de kans niet liggen (62’). Opstal zocht de aansluitingstreffer via Sven Munaron maar na een dribbel teveel kwam De Brouwer niet in verlegenheid (77’). Tegen het einde moest De Batselier nog plat op een knal van Arno De Caigny. Amazou zette een aanval op met Hallaert die de bal op het hoofd van de thuisspits schilderde en de eindstand stond op het bord (90’).

Opstal is zondag gastheer voor buur Rapide Lebbeke en Zele gaat op bezoek bij Kemzeke.

Eendracht Zele: De Brouwer, Hallaert, El Mousati, Van Acker, De Witte, Michels (86’ Salembier), Turk, Pirelli (75’ De Caigny), Amazou, Solis Sanchez, J. Charifi (78’ De Caluwe)

Eendracht Opstal: De Batselier, Ecker, Van Der Elst, De Maeyer, Munaron, Noben, C. Charifi (65’ Haegeman), El Boudati (76’ Farratou), Meert, Harnie, Saerens.

Doelpunten:45’ Amazou 1-0; 62’ J. Charifi 2-0; 90’ Amazou 3-0

Kaarten: geel: El Mousati, Harnie. Rood: 44’ Turk; 62’ Van der Elst