Svelta Melsele
Kruibeke J.Vl.
Datum: 07/01/2012 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 17
Melsele en Kruibeke herhalen de derby
Gentil Dossche
| 0 reacties
Melsele en Kruibeke herhalen de derby
Foto: © SC

Net zoals in de heenwedstrijd namen Melsele en Kruibeke elk een helft voor hun rekening. Beide ploegen en de talrijk opgekomen toeschouwers konden zich vinden in de billijke puntendeling.

Jong Vlaanderen opende de debatten en Lieven Somers moest al vroeg een poging van Soufiane El Mokhtary via de lat onschadelijk maken (6’). Svelta reageerde onmiddellijk met een knal van Wouter Kersschot maar Jurgen De Maayer had een goede parade in huis. Ook op een lage kopbal van Ward Vertonghen tekende Somers paraat. Aan de overzijde gaf De Maayer geen krimp bij een vrije trap van Dieter Vermeulen. De beste mogelijkheden voor de koffie waren voor Kruibeke maar Johan Segers enNick Pieters mikten net naast. Voor Vertonghen stond de paal in de weg.

Ook na de pauze had Kruibeke de eerste kans maar kon een foutje van Somers niet afstraffen. Zoals vaker gebeurt, viel het doelpunt aan de andere kant. Nicky Baert was sneller op de bal dan de bezoekende goalie bij een slimme voorzet van Kersschot en het thuispubliek mocht juichen (55’). Melsele gevleid op voorsprong en bijna was het over maar met een voetreflex op een schot van Joost Smet verhinderde De Maayer een nieuwe opdoffer (62’). Bij een verre inworp van Segers kopte Vertonghen de verdiende gelijkmaker op het bord (80’)

Volgende zondag is Melsele te gast bij RC Wetteren. Kruibeke ontvangt dan Appelterre.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, D. Vermeulen (77’ Geeraerts), De Maeyer, Smet, Kersschot, De Moor, Van Den Nieuwenbriel, Baert, Vanhaecht, Brokken.

JV Kruibeke: De Maayer, Spies, Noeninckx (77’ Haxhiaj), Verstraeten, Vertonghen, Van de Manacker, Van Koevorden, El Mokhtary (70’ Vangeneugden), Penneman, Segers, Pieters (77’ Van Britsom).

Doelpunten: 55’ Baert 1-0; 80’ Vertonghen 1-1

Kaarten: Geel: El Mokhtary, Segers. Rood: 87’Van den Nieuwenbriel (2x geel)