Kruibeke J.Vl.
RFC Wetteren
Datum: 02/10/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 5
Kruibeke thuis onderuit tegen RC Wetteren
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke thuis onderuit tegen RC Wetteren
Foto: © SC

Felbetwistte wedstrijd onder een loodzware zon gekruid met 5 doelpunten. Tot 2 keer toe kon Kruibeke een achterstand ophalen maar toen Wetteren opnieuw toesloeg was de kous af.

Al van bij de aanvang zochten beide ploegen de openingstreffer. Fabio Vergucht trapte naast (4’) en Pieter Van de Manacker nam Sebastien De Smet op de korrel bij een vrije trap (6’). De mee opgerukte Wim Vermeerschen kon net niet bij een voorzet van Doran Mertens (9’). Aan de overzijde kopte Ward Vertonghen een voorzet van Nick Pieters in de handen van de bezoekende portier (14’). Halfweg de periode kopte Lesley Hoorens een inzenden van Vergucht over. Kort na het halfuur had Jurgen De Maayer een knappe parade in huis bij een pegel van Vergucht. Een doelpunt hing in de lucht en kwam er ook. Jonas Haentjens bediende Hoorens en de bezoekers mochten juichen (37’). Op slag van rust ging een vlam van Ken Spies via een verdedigende rug nipt over.

Van een inkomer gesproken: minder dan een minuut na de pauze bereikte Pieters met een verre cross de net ingevallen Gregory Clapdorp en die knalde de gelijkmaker op het bord. Wetteren was even aangeslagen maar toen Vergucht een vrije trap in de benedenhoek mikte scheen de zon weer voor de bezoekers (56’). Jong Vlaanderen reageerde via Soufiane El Mokhtary maar die poeierde een voorzet van Vertonghen in het zijnet (65’). Vergucht trapte een schot in de draai nipt over (71’). Van de Manacker schilderde een vrije trap op het hoofd van Vertonghen en die kopte de gelijkmaker tegen de touwen (74’). Fel protest van de bezoekers die handspel hadden gezien maar zowel scheidsrechter Dhont als zijn assistent wuifde deze weg. Kruibeke voelde dat er meer in zat en De Smet moest plat op een gekraakt schot van Van de Manacker (82’). Ook Wetteren bleef voluit voor de zege gaan en opportunist Vergucht vlamde een voorzet in de benedenhoek (83’). De thuisploeg probeerde nog een gelijkspel uit de brand te slepen maar De Smet was attent bij een zware knal van Steven Verstraeten (89’).

Volgende zaterdag trekt Kruibeke naar Zottegem. RC Wetteren-Kwatrecht is zondag gastheer voor Ninove.

JV Kruibeke: De Maayer, Spies (76’ Van Britsom), Noeninckx (46’ Clapdorp), Verbert, Verstraeten, Vertonghen, Van de Manacker, Van Koevoorden (80’ Van Acker), El Mokhtary, Penneman, Pieters.

RC Wetteren-Kwatrecht: De Smet, M. Verhoeven, F. Verhoeven, Van Durme, De Groote, Vergucht (91’ Van de Sompel), Hoorens, Vermeerschen, Mertens, Troch (86’ Gysbrecht), Haentjens (66’ Janssens).

Doelpunten:37’ Hoorens 0-1; 46’ Clapdorp 1-1; 56’ Vergucht 1-2; 74’ Vertonghen 2-2; 83’ Vergucht 2-3

Kaarten: geel: De Groote, Vertonghen, Troch, M. Verhoeven, Van Koevoorden, Verstraeten