Svelta Melsele
Eendracht Opstal
Datum: 01/10/2011 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 5
Ongeslagen Melsele haalt het van Opstal
Gentil Dossche
| 0 reacties
Ongeslagen Melsele haalt het van Opstal
Foto: © SC

Op zijn de laatste wedstrijd in de Van Puymbroecklaan heeft Melsele een achterstand omgebogen in winst. Svelta blijft ongeslagen en komt meteen aan de leiding. Voor Opstal dringt een kentering zich stilaan op.

Na een vrij lange studieronde zorgt de thuisploeg voor het eerste gevaar. Geeraertsgeeft mee met Van Den Nieuwenbriel en zijn poging wordt foutief gestuit. Melsele claimt strafschop maar de scheidsrechter beslist anders (12’). Aan de overzijde mag Mertens alleen door maar D. Vermeulen is op tijd terug om de poging te verijdelen. Wanneer Mertens een voorzet van N. De Maeyer goed doorkopt verlengt Charifi de bal tegen de netten (19’). Lang kunnen de bezoekers niet genieten van hun voorsprong. Een vrije trap van D. Vermeulen komt bij Geeraerts en die zet voor. H. De Maeyer kan in duikvlucht de 1 – 1 gelijkmaker scoren (24’). Svelta gaat door op zijn elan maar Baert kan net niet bij een voorzet van Van den Nieuwenbriel. De Batselier blijft attent op een poging van H. De Maeyer.

Ook na de pauze houdt de thuisploeg het initiatief. Bij een mistasten achteraan is Geeraerts er als de kippen bij om Baert te bedienen en De Batselier is kansloos (52’). Opstal reageert via Meert maar Somers is bij de les. Een verre knal van Smet gaat naast en Geeraerts kopt over. Melsele moet met een man minder verder nadat Peirsman een 2de geel pakt (79’). Somers moet de daaropvolgende vrije trap neutraliseren. Hij haalt de bal uit de hoek en verijdelt de gelijkmaker van Van Hoomissen. Melsele speelt de resterende tijd verstandig uit en neemt meteen de koppositie in de rangschikking.

Volgende zaterdag trekt Melsele naar Kemzeke en zondag is Opstal gastheer voor Appelterre.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, Filip en Dieter Vermeulen, H. De Maeyer, Peirsman, Smet, Van Den Nieuwenbriel (80’ Vanhaecht), Baert (85’ Kersschot), Geeraerts, Brokken.

Eendracht Opstal: De Batselier, Van Der Elst, Deleau, N. De Maeyer, S. Munaron, Mertens, Charifi (64’ Van Hoomissen), Haegeman, Meert, Harnie, Saerens (75’ Van Baeveghem).

Doelpunten: 19’ Charifi 0-1; 24’ H. De Maeyer 1-1; 52’ Baert 2-1

Kaarten: Geel: N. De Maeyer; H. De Maeyer; Geeraerts Rood: 79’ Peirsman (2x geel)