Eendracht Opstal
Voorde SV
Datum: 09/09/2012 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 2
Eendracht Opstal in het slot onderuit tegen SV Voorde
Gentil Dossche
| 0 reacties
Eendracht Opstal in het slot onderuit tegen SV Voorde
Foto: © SC

Na bijna een uur met een man minder moest de thuisploeg pas kort voor affluiten de bezoekers laten gaan.

Voorde begon sterk aan de wedstrijd en Opstal was al snel op achtervolgen aangewezen. Raymon De Blander ging door op de flank en stak de bal gepast naar Jens De Rouck die niet miste (5’). Opstal reageerde onmiddellijk maar Jan Straetman kon onvoldoende kracht zetten op een voorzet van Sven Munaron (7’). Veel middenveldspel en slechte passen later kwam er pas animo in de match toen Tom Van Britsom in de fout ging op Kenneth Asselman en mocht gaan douchen (35’). Voorde wou direct de numerieke meerderheid benutten maar Michael Torrekens kon tot 2 keer toe een voorzet van De Blander niet in doel werken (41’). Aan de overzijde werkte S. Munaron zich door de bezoekende defensie en Jan Straetman tikte de aflegger onder Kenneth Ots (41’).

Na de koffie zette Voorde druk maar een knal van Jonathan Paerewijck vloog nipt naast de kruising (47’). Aan het uur moest Maarten Munaron plat op een schot in de draai van Torrekens. Ook op een intikker van Asselman gaf de thuisportier geen krimp (80’). Toen velen zich al met een gelijkspel hadden verzoend pakte Jonathan Paerewijck een weggekopte bal in de vlucht over en die ging in de verste hoek binnen (85’). Een minuutje later mochten de boeken bijna helemaal dicht maar M. Munaron haalde een kopbal van De Blander uit de kruising.

Volgende zaterdag is Opstal gastheer voor Svelta Melsele. Voorde krijgt zondag Merelbeke op bezoek.

Eendracht Opstal: M. Munaron, Van der Elst, Deleau, Haegeman, S. Munaron (60’ Van Raemdonck), Noben, Charifi (81’ Maes), Van Britsom, Farratou, Straetman, Mannaerts (72’ Ecker)

SV Voorde: Ots, Moreels, Hellebaut, Depaepe, Paerewijck, De Blander, De Rouck, De Swaef (21’ Torrekens), Jacobs (81’ De Gussemé), Asselman, De Taeye (46’ Leirens)

Doelpunten:5’ De Rouck 0-1, 41’ Straetman 1-1, 85’ Paerewijck 1-2

Kaarten: geel: Paerewijck, Charifi, Farratou, Van der Elst, Ecker. Rood: 35’ Van Britsom