Datum: 31/03/2010 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - KV Kortrijk (Play-off 1)

Volg de match tussen Club Brugge en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Kan Club Brugge zich tegen KV Kortrijk herstellen van de misstap op STVV? Als blauw-zwart de laatste strohalm op de titel wil grijpen, dan zijn drie punten noodzakelijk. Adrie Koster rekent voor het eerst sinds lang op Wesley Sonck van bij het begin.
Opstellingen
Club Brugge: Stijnen Stijn, Hoefkens Carl, Klukowski Michaƫl, Dirar Nabil, Sonck Wesley, Simaeys Jeroen, Geraerts Karel, Alcaraz Antolin, Odjidja-Ofoe Vadis, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan.
Kortrijk: Verbauwhede Glenn, Vandenbroeck David, Belhocine Karim, Hempte Jimmy, Pavlovic Nebosja, Ebrahim Ibou Savaneh, De Beule Davy, Capon Brecht, Benteke Christian, Ciman Laurent, Messoudi Mohamed.
1
Club trapt de wedstrijd op gang.
4
De eerste dreiging van de wedstrijd is van de thuisploeg. Kouemaha zet zich door in het centrum, maar wacht dan te lang om af te drukken. De hoekschop levert niets op voor Club Brugge.
6
Een voorzet van Ivan Perisic waait bijna in doel. Glenn Verbauwhede is echter attent en bokst het leer in hoekschop. Club neemt de beste start.
8
En Club Brugge drukt door. Nu is het aan Wesley Sonck om gevaarlijk te zijn. De Ninovieter legt aan net buiten de zestien, zijn poging gaat een metertje naast.
10
Kortrijk verschijnt een eerste keer in de buurt van Stijnen en het is bijna prijs. Benteke en De Beule spelen kinderlijk de Brugse defensie uit, het vervolg van De Beule is ondermaats.
12
Club Brugge is in de eerste twaalf minuten al veel gevaarlijker dan tijdens de 90 minuten op Stayen. Kouemaha kan trappen, maar besluit naast.
18
Club dreigt het meest, maar KV Kortrijk is toch het gevaarlijkste. Stijnen moet met een serieuze redding uitpakken om Messoudi van de 0-1 te houden.
22
Sonck gaat neer in de zestien en schreeuwt om een strafschop. Verbist gaat er niet op in en laat gewoon verder spelen.
24
Na een goed openingskwartier is het niveau gedaald. Club vindt geen openingen meer in de bezoekende defensie.
28
Het geluk is voorlopig aan Brugse zijde. Messoudi is voor de tweede keer dicht bij de 0-1. De Marokkaan schuift het leer voorbij Stijnen, maar de Limburger wordt nog bijgestaan door Michael Klukowski.
30
Club Brugge hervalt in zijn slechte gewoontes. Blauw-zwart begint slordig te voetballen en krijgt nog weinig lijn in zijn spel. Vadis probeert het dan maar vanuit de tweede lijn, maar zijn schot belandt in de tweede ring van het Jan Breydelstadion. Adrie Koster kan niet tevreden zijn met wat hij ziet.
32
Eindelijk nog eens een goede Brugse poging richting doel. Het vizier van Vadis staat deze keer scherper opgesteld. Verbauwhede hoort het leer net over de dwarsligger zoeven.
34
Kortrijk wacht geduldig op zijn kansjes en die komen er ook. Ibou dwingt Stijnen tot een nieuwe parade.
35
Adrie Koster is woedend op Verbist. De scheidsrechter fluit niet voor een duidelijke fout van Ciman op Sonck. De Brugse coach gooit ostentatief een drinkbus tegen de grond.
38
Nabil Dirar pakte voor de play-offs nog uit met grootspraak. De Marokkaan zou zijn krachttermen beter voor de grasmat houden. Op het veld glorieert hij in de slechte tussenkomsten en foutieve passes.
40
 Rode kaart voor Brecht Capon
Capon haalt Kouemaha neer. De Kameroener ging alleen richting doel. Terechte uitsluiting voor de Brugse huurling.
41
Club Brugge kan bijna meteen profiteren. De vrije trap van Vadis gaat via de muur over. Op de hoekschop toont Verbauwhede zich de sterkste. De doelman krijgt nog wel geel voor protest.
42
 Gele kaart voor Glenn Verbauwhede

44
Dirar kan zich dan toch eens onderscheiden. De Marokkaan zet zich door op links en komt tot een schot. Het is geen moeilijke bal, maar Verbauwhede moet het leer toch wegboksen.
45+1
Met een man minder komt Kortrijk net voor rust toch nog bijna op voorsprong. Na een snelle omschakeling zwaait Ciman het leer voor doel. Aan de tweede paal duikt Ibou, maar hij komt net te laat om de bal richting doel te deviƫren.


Scheidsrechter
Rust
Club Brugge en Kortrijk gaan rusten zonder doelpunten. Blauw-zwart begon goed aan de wedstrijd, maar de beste kansen waren voor de bezoekers. Stijnen en Klukowski hielden Messoudi van de openingstreffer. Kortrijk moet na rust wel met tien verder na een rode kaart voor Brecht Capon.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn begonnen aan de tweede helft.
48

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Dorge Kouemaha)
Club Brugge komt snel op voorsprong na rust. En opnieuw is er een belangrijke rol weggelegd voor Dorge Kouemaha. De Kameroener behoudt het overzicht en bedient Ivan Perisic. De Kroaat staat moederziel alleen en trapt de 1-0 binnen.
55
Club controleert de wedstrijd. KV Kortrijk komt niet meer in de buurt van Stijnen.
58
Wesley Sonck zorgt bijna voor een enig mooi doelpunt. De Ninovieter verlengt een pass van Dirar met de hak. Verbauwhede ziet het leer in het zijnet belanden.
59
Club gaat op zoek naar de 2-0. Sonck wordt alleen in de zestien gezet en probeert Kouemaha te bereiken. Verbauwhede brengt redding.
60
En de hoekschop levert bijna een doelpunt om. Via drie, vier tussenstations belandt de bal uiteindelijk voor doel. Alcaraz is met een kopbal vanuit een scherpe hoek nog gevaarlijk, de bal belandt op de lat.
63
Vervangen Karel Geraerts
Ingevallen Ryan Donk


64
 Gele kaart voor Antolin Alcaraz

64
Club is dicht bij de 2-0. Perisic brengt voor tot bij Sonck, maar de aanvaller komt door storingswerk van Verbauwhede niet tot een schot.
66
Club Brugge morst nu met de kansen. Na een knappe individuele actie probeert Kouemaha de 2-0 in het hoekje te plaatsen. De bal streelt de buitenkant van de paal.
69

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Nabil Dirar )
Ivan Perisic legt de wedstrijd op slot. De Kroaat wordt mooi het straatje ingestuurd door Nabil Dirar en werkt beheerst af. Verbauwhede is kansloos.
74
Valt er nog een derde doelpunt? Kouemaha is er dicht bij. De Kameroener speelt zich mooi vrij en probeert met een vluchtschot Verbauwhede te verschalken. Zijn poging waait maar net over.
76
Het zit Kouemaha ook niet mee vanavond. Deze keer strandt zijn schot op de dwarsligger. De Kameroener verdient een doelpunt vanavond.
77
Vervangen Mohamed Messoudi
Ingevallen Salah Bakour


78
 Gele kaart voor MichaĆ«l Klukowski

80
Vervangen Davy De Beule
Ingevallen Leon Benko


86
Vervangen Nabil Dirar
Ingevallen Maxime Lestienne


89

Goal
Doelpunt van Maxime Lestienne (Ivan Perisic)
Lestienne maakt zijn eerste doelpunt in Brugse loondienst. Hij schuift een voorzet van Perisic voorbij Verbauwhede.