Datum: 31/03/2010 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Anderlecht (Play-off 1)

Volg de match tussen KAA Gent en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
In het Ottenstadion ontvangen de Buffalo's vanavond Anderlecht. Beide ploegen zijn de laatste weken goed op dreef en het wordt dan ook uitkijken naar hun onderlinge duel. Gent volgt in de stand op tien punten van paars-wit, maar zag vorige speeldag zijn achterstand op Club Brugge al gereduceerd tot twee eenheden. De Oost-Vlamingen willen niets liever dan hun Brugse concurrenten nog wat meer onder druk zetten. Voor de clash met Anderlecht moet Michel Preud'homme het doen zonder de geschorsten Mbaye Leye en Zlatan Ljubijankic. Adriano Duarte is geblesseerd. Anderlecht vergrootte zijn voorsprong op Club tot acht punten en wil dat minstens zo houden tot komende zaterdag wanneer de Bruggelingen naar het Vanden Stockstadion trekken. Ariël Jacobs kan op bijna zijn voltallige groep rekenen. Jonathan Legear ondervond een reactie op zijn eerste groepstraining en geeft verstek. Tom De Sutter verdringt Romelu Lukaku naar de bank.
Opstellingen
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Myrie Roy, Wils Stef, Smolders Tim, Thijs Bernd, Thompson Kenny, Custovic Adnan, Coulibaly Elimane, Rosales Roberto, Lepoint Christophe.
Anderlecht: Proto Silvio, Mazuch Ondrej, Deschacht Olivier, Biglia Lucas, Van Damme Jelle, Suarez Matías, Boussoufa Mbark, Kouyate Cheikhou, De Sutter Tom, Juhasz Roland, Gillet Guillaume.
00:00
De spelers zijn met de opwarming bezig. Beide harde kernen zorgen al voor de nodige ambiance.
1
De Sutter en Boussoufa trappen de partij op gang.
3
Eerste grote kans is voor de Buffalo's. Rosales stuurt een diepe bal naar Custovic waarop Gillet zich miskijkt. De Bosniër geraakt wel voorbij Proto, maar die kan er nog met zijn vingertoppen aan zodat de bal in hoekschop verdwijnt.
7
Custovic met een vrijschop. Proto pakt in twee tijden.
8
Boussoufa en De Sutter zetten een mooie aanval op. De Marokkaan lepelt de bal op het hoofd van zijn spitsbroeder, maar diens kopbal gaat in de duik naast.
10

Goal
Doelpunt van Mbark Boussoufa (Matías Suarez)
Suarez krijgt het leer van aan de cornervlag voor doel, waar een ongedekte Boussoufa via de paal kan scoren.
11
Jorgacevic heeft de nodige moeite met een vrijschop van Boussoufa.
14
Na een hard duel tussen Myrie en Van Damme trapt de Anderlechtmiddenvelder Rosales onderuit. Ref Allaerts houdt het geel op zak.
18
Thijs stuurt Rosales het straatje in, maar de Venezolaan wordt wegens buitenspel afgevlagd.
21

Goal
Doelpunt van Roland Juhasz (Tom De Sutter)
Na een hoekschop van Van Damme kopt De Sutter het leer tot bij Juhazs en de verdediger brengt paars-wit al vroeg in de match op een comfortabele 0-2-voorsprong.
28
Myrie trekt Van Damme in de zestien aan het truitje, waarna de Waaslander nogal opzichtig neergaat. Allaerts laat doorspelen.
35
Anderlecht controleert rustig de partij. De Brusselaars spelen als een autoritaire leider. Bij Gent krijgt Thijs de motor niet op gang.
37
Thompson illustreert de Gentse onmondigheid. Na een breed uitgesponnen aanval wordt de bal panklaar voor zijn voeten gelegd, maar de linksachter levert een ziekenhuisballetje af.
38
 Gele kaart voor Roy Myrie
Neerhalen Suarez bij tegenaanval.
39

Goal
Doelpunt van Guillaume Gillet (Mbark Boussoufa)
Oh la la, wie stopt dit Anderlecht? Een gekraakt schot van Boussoufa belandt voor de voeten van Gillet. Ook deze ex-Buffalo kent geen genade met Gent.
44
Het Anderlechtpubliek plaagt Gentcoach Preud'homme met "Allé Michel, allé Michel, allé." De Gentaanhang repliceert met "Nicolas Frutos".


Scheidsrechter
Rust
Anderlecht leidt aan de rust met een comfortabele 0-3-voorsprong. De Brusselaars domineerden onder leiding van draaischijf Boussoufa de hele eerste periode. De maestro himself, Juhasz en Gillet zorgden voor de doelpunten. Bij de thuisploeg stond men erbij en keek ernaar. Gent is duidelijk een maatje te klein voor dit Anderlecht.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn vertrokken voor de tweede helft. Blijft Anderlecht op kampioenenniveau spelen of knokt Gent zich terug in de match?
46
Vervangen Roy Myrie
Ingevallen Yassine El Ghanassy


48
Custovic brengt de bal voor doel, waar Gillet die via ref Allaerts tot in de voeten van Thijs devieert. Het vizier van de Gentse captain staat niet op scherp, want zijn gekraakte poging gaat ver naast.
50
Deschacht krijgt een vrije trap mee aan de rand van de zestien. Mag Jorgacevic zich een vierde keer omdraaien?
51
Neen dus. Boussoufa lepelt de bal over en naast.
54
Thijs kopt een hoekschop van Custovic een half metertje over.
56
Het spel ligt even stil na een fout van Lepoint op Kouyaté. De Senegalees verlaat hinkend het veld.
61

Goal
Doelpunt van Adnan Custovic (Yassine El Ghanassy)
El Ghanassy kopt een voorzet tot in de voeten van Custovic die in één tijd en via een Anderlechtbeen voor de 1-3 zorgt. Brengt dit doelpunt weer leven in de partij?
65
 Gele kaart voor Kenny Thompson
Fout op Suarez.
66
Gent ruikt zijn kans en blijft komen. Proto gaat goed plat op een voorzet van Custovic. Lepoint lag op vinkenslag.
70
Thijs speelt de bal slordig in de voeten van Suarez. De Argentijn haalt van wel heel ver uit en ziet zijn poging hoog overwaaien.
73
Boussoufa legt aan van aan de rand van de zestien. Jorgacevic reageert alert.
74
Coulibaly met een omhaal tot bij Thijs die door Kouyaté verdacht tegen de grond wordt gewerkt. Allaerts ziet ook hier geen elfmeter in.
75
Vervangen Tom De Sutter
Ingevallen Romelu Lukaku


79
Vervangen Adnan Custovic
Ingevallen Luigi Pieroni


81
Vervangen Matías Suarez
Ingevallen Rubenilson Kanu


82
Anderlecht acteert na de pauze niet meer op het niveau dat het voor de rust haalde. De Buffalo's proberen met veel goede wil op zoek te gaan naar een tweede treffer.
86
El Ghanassy probeert het nog eens van ver, maar zijn schot mist alle richting.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.