kvkKV Kortrijk
stvSTVV
1-0
1-1
1-2
Datum: 05/04/2010 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Guldensporenstadion
Sint-Truiden graait ook op Kortrijk de 3 punten mee
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Sint-Truiden graait ook op Kortrijk de 3 punten mee
Foto: © SC

Sint-Truiden blijft onder stoom, ook vanavond wist het de drie punten mee te nemen uit Kortrijk. In een aangenaam kijkstuk kwam STVV eerst op achterstand, maar toonde het nadien haar mentale weerstand en wist het alsnog de zege weg te kapen.

Bij de thuisploeg was de wil groot om de eerste punten binnen te halen in de play-offs. Kortrijk kon daarvoor wel geen beroep doen op sterkhouder Mohamed Messoudi. Bij de bezoekers geraakte spelmaker Chimedza in extremis toch fit, toch startte de middenvelder op de bank.

STVV ging het best van start in de aanvangsfase en kreeg al snel enkele kleine kansen. Ibrahim Sidibe en Jonathan Wilmet konden Verbauwhede echter nauwelijks verontrusten. Op het kwartier kreeg Kortrijk zijn eerste kans en die leverde meteen succes op. Jimmy Hempte bracht de bal vanop de linkerflank voor doel, Odoi kon niet helemaal ontzetten en bracht de bal tot bij Davy De Beule. Die aarzelde niet en knalde de 1-0 tegen de netten. 

Sint-Truiden was niet van slag en bleef zich kranig weren, maar toch was de beste kans in de eerste helft nog voor KVK. Een knappe doorsteekbal van Kums belandde bij Benteke, die bracht de bal voor doel tot bij de vrijstaande De Beule. Zijn schot werd nog net afgeblokt door Ludovic Buysens. Zo ging Kortrijk rusten met een lichtjes gevleide 1-0.

Bij Sint-Truiden kwam Cephas Chimedza in de ploeg en STVV startte de tweede helft meteen heel gretig. Sidibe kon de bal met de kop afleggen tot bij kapitein Peter Delorge. Zijn schot belandde via het been van Karim Belhocine voorbij de kansloze Verbauwhede.

STVV was duidelijk gelanceerd na die goal en had even later pech toen De Bleeckere hands van Ciman in het strafschopgebied niet bestrafte. De bezoekers bleven op zoek gaan naar de zege en kenden 25 minuten voor tijd succes. De ver uitgekomen Verbauwhede kreeg een terugspeelbal niet onder controle en knalde de bal tegen Wilmet. Die kon de bal meenemen en rustig in doel schuiven. Wat een blunder van de KVK-goalie!

Nadien kwam de zege van Sint-Truiden nooit meer echt in gevaar, enkel de ingevallen Leon Benko was nog dicht bij de gelijkmaker. Hij kon een vrije trap van Kums net niet in doel verlengen. STVV speelde de match rustig uit en de meegereisde supporters konden de zege beginnen te vieren.

STVV begint play-off 1 dus met een knappe 7 op 9 en nestelt zich voorlopig op een gedeelde derde plaats. Kortrijk blijft verweesd achter met een 0 op 9 en voelt de hete adem van Zulte Waregem in de nek. (AN)

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Verbauwhede Glenn 90' -
Vandenbroeck David 90' -
Hempte Jimmy 73' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
Kums Sven   90' -
Belhocine Karim 90' -
Ibou Sawaneh 90' -
Ciman Laurent 90' -
De Beule Davy 88' -
Capon Brecht 90' -
Benteke Christian 90' -
  Bank G Beoordeel
De Ly Bram 2'  
Benko Leon 17' -

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Mignolet Simon 90' -
Wagemakers Marc 90' -
Euvrard Vincent 90' -
Odoi Denis 90' -
Mennes Wim 90' -
Delorge Peter 90' -
Siani Sébastien 90' -
Schouterden Nils 45' -
Sidibé Ibrahima   90' -
Wilmet Jonathan 84' -
Buysens Ludovic 90' -
  Bank G Beoordeel
Onana Hervé Ndjana 6'  
Chimedza Cephas 45' -
Herbeleef KV Kortrijk - STVV