gntKAA Gent
stvSTVV
Datum: 14/04/2010 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - STVV (Play-off 1)

Volg de match tussen KAA Gent en STVV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Welkom in het Ottenstadion waar AA Gent en STVV vanavond strijden om de derde plaats. De Limburgers kaapten enkele maanden geleden al eens de drie punten weg uit Gent en willen dat in de play-offs graag opnieuw doen. De Buffalo's willen in eerste instantie hun derde plaats veilig stellen, maar lonken heimelijk naar de tweede stek. Michel Preud'homme kan niet rekenen op de geblesseerden Bernd Thijs en Adriano Duarte. Marko Suler is geschorst en Christophe Grondin naar de B-kern verwezen na zijn boksincident met Thijs. In de Gentse basiself die wij op papier kregen, stond één vraagteken. Zoals wij dachten is het Stef Wils die zal starten. Guido Brepoels mist met Marc Wagemakers en Peter Delorge ook twee sterkhouders. Giel Deferm en Mario Cantaluppi mogen nog eens opdraven.
Opstellingen
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Myrie Roy, Hanstveit Erlend, Smolders Tim, Leye Mbaye, Thompson Kenny, Coulibaly Elimane, Rosales Roberto, Lepoint Christophe, Ljubijankic Zlatan, Wils Stef.
Sint-Truiden: Mignolet Simon, Mennes Wim, Euvrard Vincent, Cantaluppi Mario, Buysens Ludovic, Odoi Denis, Siani Sébastien, Wilmet Jonathan, Schouterden Nils, Sidibé Ibrahim, Deferm Giel.
1
Coulibaly en Ljubijankic hebben de partij op gang getrapt.
2
Bij Gent speelt Hanstveit centraal achterin, Thompson linksachter, Myrie rechtsback en Rosales op het middenveld. Bij STVV vinden we Deferm als verdedigende middenvelder en Cantaluppi centraal achteraan.
6
De bal blijft even hangen in de Gentse zestien en Schouterden kan er zijn voet nog tegenzetten. De STVV-fans achter het doel mogen het leer echter plukken.
8
Smolders ontzet tot in de voeten van Siani, maar die besluit onbesuisd hoog over en ver naast.
9
Na een vloeiende actie tussen Lepoint en Coulibaly wordt Myrie afgezonderd voor Mignolet. De STVV-doelman is echter eerder op de bal dan de Gentse rechtsachter.
11
 Gele kaart voor Denis Odoi
De eerste kaart van de partij is voor Odoi. De Limburgse rechtsachter tikte de doorgebroken Coulibaly langs de zijlijn aan en krijgt een verdiende gele kaart.
12
Na de vrijschop van Rosales blijft de bal in de zestien hangen. Smolders trapt over het bezoekende doel.
15
Thompson gaat zijn kans van ver buiten het strafschopgebied. Een wel heel optimistische poging van de Gentse linksachter. Hij mist zijn schot compleet.
16
Mignolet kan nog net zijn vingertoppen tegen een gevaarlijke voorzet van Lepoint plaatsen.
22
Een perfecte voorzet van Thompson tot bij Lepoint. De Gentse middenvelder neemt het leer in één tijd op de slof. Mignolet ziet de bal overzoeven.
24
Wilmet legt aan van op een 20 meter. De STVV-spits mikt echter pal op Jorgacevic.
28
Aangezien beide teams niet aan uitgespeelde kansen komen, proberen sommigen het dan maar van ver. Zo ziet Smolders zijn schot een meter of twee over de deklat vliegen.
30
Een vrijschop van Schouterden gaat niet zo ver naast het Gentse doel.
34
Ook Schouterden gaat zijn kans van ver. Zijn schot mist kracht waardoor Jorgacevic de bal maar voor het oprapen heeft.
35
Eindelijk de eerste echte kans die naam waard. Rosales lepelt de bal op het hoofd van de volledig vrijstaande Ljubijankic. De Gentspits kopt echter pal in de handen van Mignolet. Dit had de 1-0 moeten zijn.
39
Ook de Truienaars versieren hun eerste grote mogelijkheid. Wilmet verstuurt een voorzet richting Schouterden en die kopt via de schouder van Myrie nipt over. Ref Dierick ziet er echter geen hoekschop in.
45
Een verre poging van Mennes belandt maar een metertje naas het Gentse doel.


Scheidsrechter
Rust
Beide teams gaan rusten met een logische brilscore. Het tempo lag niet al te hoog in deze eerste periode en zowel Gent als STVV moesten het stellen met één grote kans. Voor de Buffalo's kopte Ljubijankic pal op Mignolet, bij de bezoekers dropte Schouterden de bal rakelings over het doel.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er weer aan begonnen. STVV heeft net afgetrapt.
51
Oh la la, wat een kans voor de Kanaries. Sidibé knokt zich in balbezit en verschijnt alleen voor Jorgacevic. De Serviër heeft een goede reflex in huis om de 0-1 van het bord te houden.
52
Gent reageert meteen, maar de poging van Coulibaly strandt op het achterwerk van Buysens.
55
De Buffalo's krijgen een vrijschop op een wel heel aantrekkelijke plaats.
56
Smolders trapt de vrijschop een half metertje over.
60
Eindelijk een mooie actie van de thuisploeg. Coulibaly speelt Smolders goed aan die op zijn beurt de vrijstaande Rosales bedient. De Venezolaan dwingt Mignolet tot een parade.
61
Vervangen Nils Schouterden
Ingevallen Cephas Chimedza


66
Op voorzet van Leye kan Lepoint onvoldoende kracht en richting aan zijn kopbal meegeven. De bal gaat vrij ver voorlangs.
70
De thuisploeg krijgt de motor maar niet op gang. Het blijft een festival van slechte passes.
70
Vervangen Roy Myrie
Ingevallen Randall Azofeifa

Enkele verschuivingen bij Gent. Rosales keert terug naar de rechtsachter, Azofeifa gaat in het middenveld spelen.
76
Vervangen Mbaye Leye
Ingevallen Adnan Custovic


76
Vervangen Zlatan Ljubijankic
Ingevallen Yassine El Ghanassy

Dubbele wissel bij Gent.
77
El Ghanassy laat zich meteen opmerken. De Marokkaanse Belg knalt een bal in het zijnet.
80
Mooie aanval langs Siani en Odoi. de Truiense rechtsachter zet voor, maar Jorgacevic plukt het leer.
82
Wat een actie van El Ghanassy op links. De Gentse flankspeler bedient Azofeifa, maar de Costaricaan viseert de paal.
85
Door de 1-0-tussenstand in Zulte Waregem-Club heeft Gent plots moed gekregen. Ze gaan op zoek naar de verlossende treffer. STVV moet wijken.
87
Cantaluppi kopt bijna in eigen doel.
90
Vervangen Jonathan Wilmet
Ingevallen Yorick Antheunis




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.