Stadion: Guldensporenstadion

Herbeleef KV Kortrijk - Club Brugge (Play-off 1)

Volg de match tussen KV Kortrijk en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Club Brugge moet absoluut winnen om zijn kansen op de tweede plaats gaaf te houden. KV Kortrijk wil maar wat graag roet in het eten van Club strooien. Kan blauw-zwart na een paar tegenvallende resultaten weer aanknopen met de zege?
Kortrijk: Verbauwhede Glenn, Hempte Jimmy, Ciman Laurent, Capon Brecht, Vandenbroeck David, Vrancken Wouter, De Beule Davy, Kums Sven, Belhocine Karim, Ebrahim Ibou Savaneh, Benteke Christian.
Club Brugge: Stijnen Stijn, Hoefkens Carl, Klukowski Michaƫl, Simaeys Jeroen, Donk Ryan, Van Der Heyden Peter, Blondel Jonathan, Dirar Nabil, Perisic Ivan, Akpala Joseph, Kouemaha Dorge.
1
De wedstrijd is begonnen.
2
De eerste (grote) kans is voor Club, maar Akpala plaatst de bal in het zijnet. De Nigeriaan stond nochtans alleen voor doel.
5
Club zet vroeg druk en grijpt Kortrijk naar de keel. Akpala kan net niet bij de voorzet van Dirar.
10
Laurent Ciman scoort bijna tegen zijn ex-club! De verdediger kopt een hoekschop van Kums nipt naast. Hier ontsnapt Club toch aan een achterstand.
12
Stijnen kent weinig problemen met een vrije trap van Sven Kums.
14
Club kan het hoge tempo van de beginfase niet vasthouden.
18
Nog eens een corner voor Club, maar gevaar levert die niet op.
21
Een schot van Dirar gaat ongevaarlijk over de kooi van Verbauwhede.
25
Stijn Stijnen moet plat op een schot van Ibou.
26
Dirar speelt Akpala vrij, maar de spits doet er niets mee en ziet Verbauwhede de bal afsnoepen.
32
Club kan alweer niet overtuigen. Blauw-zwart moet nochtans winnen, want anders is de tweede plek helemaal weg.
36
 Gele kaart voor Ivan Perisic
Na een tackle op Belhocine krijgt Ivan Perisic de eerste gele kaart van de wedstrijd.
38

Goal
Doelpunt van Christian Benteke (Onbekend Onbekend)
Club Brugge loopt weer achter de feiten aan! Stijn Stijnen lost een vrije trap van Jimmy Hempte en Benteke is goed gevolgd om de 1-0 tegen de netten te duwen.
40
Club is even van slag na de flater van Stijnen.
43

Goal
Doelpunt van Christian Benteke (Sawaneh Ibou)
Benteke torent boven iedereen uit op een perfecte voorzet van Ibou en kopt zijn tweede doelpunt in vijf minuten binnen! 2-0 voor Kortrijk, Club zit in heel slechte papieren.
45
Er komt nog Ć©Ć©n minuut extra tijd.

Scheidsrechter
Rust
Scheidsrechter Frederik Geldhof maakt een einde aan de eerste helft. Club staat voor een loodzware opdracht na de rust.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is van start gegaan. Kan Club het tij nog keren?
46
Vervangen Joseph Akpala
Ingevallen Ronald Vargas

46
Vervangen Peter Van Der Heyden
Ingevallen Maxime Lestienne

Adrie Koster grijpt in bij Club en gooit Lestienne en Vargas in de ploeg.
48
 Gele kaart voor Nabil Dirar
Ciman tikt Dirar aan in het strafschopgebied. Iedereen verwacht een penalty, maar Geldhof geeft Dirar geel voor een schwalbe.
50
Een schot van Ciman gaat ver over.
52
 Gele kaart voor Karim Belhocine

54
 Gele kaart voor MichaĆ«l Klukowski
Klukowski maakt een overtreding op Benteke en krijgt geel.
57
Club Brugge speelt nu alles of niets.
60
Net als in de eerste helft kan Club geen vervolg breien aan de sterke start.
61
Een schot van Lestienne wordt afgeblokt. Club heeft nog een half uur.
63
De bezoekers moeten blijven opletten voor de scherpe counters van Kortrijk.
67
Glenn Verbauwhede gunt Club de aansluitingstreffer niet. Kouemaha heeft die nochtans aan de voet, maar de doelman van Kortrijk redt knap.
72
Een schot van Ryan Donk gaat hoog over.
72
 Gele kaart voor Brecht Capon
Brecht Capon krijgt geel na een fout op Dirar. Het is de tweede gele kaart voor Kortrijk in de wedstrijd.