Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent laat dure punten liggen tegen Kortrijk
Steurbaut Kersten

Club Brugge kan zondagavond opnieuw tweede worden. AA Gent kwam in eigen huis tegen KV Kortrijk niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Scheidsrechter Tim Pots trok twee keer rood.

AA Gent verdiende tegen Kortrijk eigenlijk meer dan een punt en was al in de eerste minuut gevaarlijk. Yassine El Ghanassy probeerde Glenn Verbauwhede te verrassen. De Brugse huurling was wakker en duwde het afgeweken schot in hoekschop.

Verbauwhede moest zich in de eerste helft toch twee keer gewonnen geven, maar scheidsrechter Tim Pots keurde het doelpunt telkens af. Eerst voor een duwfout van Christophe Lepoint, daarna voor opzichtig handspel van Mbaye Leye.

De bezoekers uit Kortrijk beperkten de aanvalslust, maar waren voor rust wel één keer heel dicht bij de openingstreffer. In een rommelige fase hielden Bojan Jorgacevic en Lepoint David Vandenbroeck en Christian Benteke van de 0-1.

De Buffalo's voerden na rust de druk op, maar speelden met hun geluk. Uit drie uitstekende pogingen wist Leye niet te scoren. De Senegalees mikte twee keer op Verbauwhede en knikte de beste poging van dichtbij voorlangs. Ook Lepoint slaagde er niet in om de bezoekende doelman te verschalken.

AA Gent kreeg nog bijna het deksel op de neus. Bij de eerste bezoekende kans na rust was het bijna raak. Het schot van Wouter Vrancken werd onschadelijk gemaakt door Randall Azofeifa. De slotfase werd nog ontsierd door twee rode kaarten voor Azofeifa en Ebrahima Ibou.

De troepen van Michel Preud'homme tellen twee punten meer dan Club Brugge, maar blauw-zwart komt zondagavond nog in actie tegen STVV. Bij winst wordt Club Brugge opnieuw tweede. (AN)