cluClub Brugge
zwaZulte Waregem
Datum: 05/05/2010 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Zulte Waregem (Play-off 1)

Volg de match tussen Club Brugge en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Welkom in Jan Breydel waar Club Brugge vanavond Zulte Waregem ontvangt. Na de 2-0-zege tegen STVV en het heroveren van de tweede plaats is de druk iets minder groot geworden bij blauw-zwart. De Bruggelingen zijn wel verplicht om ook de fusieploeg opzij te zetten. Anderzijds hoopt Club dat de Truienaars hen een steuntje in de rug geven door AA Gent te verslaan. In dat geval is de tweede plaats een zekerheid voor Adrie Koster en co. Ronald Vargas is geschorst, Antolin Alcaraz nog steeds geblesseerd. Karel Geraerts wordt na zijn blessure die hij op Anderlecht opliep onmiddellijk in de basis gedropt. Opvallend is de afwezigheid van Nabil Dirar. De Marokkaanse Belg zou zich in laatste instantie geblesseerd hebben. Zulte Waregem bengelt helemaal onderaan Play-off 1, maar heeft wel nog uitzicht op plaats vijf die mogelijks barragematchen voor een Europees ticket tegen Westerlo of KRC Genk oplevert. Francky Dury kan geen beroep doen op de geschorste Stijn Minne en de geblesseerden Franck Berrier, Karel D'Haene en Jérémy Taravel. De wedstrijd is in handen van Gentboeman Tim Pots.
Opstellingen
Club Brugge: Stijnen Stijn, Hoefkens Carl, Klukowski Michaël, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Akpala Joseph, Donk Ryan, Geraerts Karel, Odjidja-Ofoe Vadis, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan.
Zulte Waregem: Bossut Sammy, Colpaert Steve, Van Nieuwenhuyze Ludwin, Chevalier Teddy, Nfor Webnje Ernest, Matton Thomas, Dachelet Miguel, Ernemann Steffen, Lyng Emil, Hyland Khaleem , Buysse Bart.
1
Akpala en Kouemaha trappen de partij op gang.
3
Het eerste schot op doel komt van Club. Odjidja krult een vrijschop over de kooi van Bossut.
5
Mooie actie van Club over verschillende stations. De voorzet van Akpala wordt uiteindelijk door Colpaert onderschept. Perisic stond klaar om af te werken.
6
Kouemaha zet zich door in de zestien en besluit toch wel ver voorlangs. Club is goed aan de match begonnen. De intenties zijn meteen duidelijk.
8
Oh la la, wat een kans voor Club. Na een positionele fout in de ZW-verdediging kan Perisic alleen op Bossut afgaan. De Kroaat tikt de bal echter te ver voor zich uit. De doelman kan het leer echter niet vasthouden en Akpala besluit in de herneming toch wel heel zwak in de armen van Bossut.
10
De reactie van Zulte Waregem laat niet lang op zich wachten. Chevalier vindt de vrijstaande Matton. De ex-speler van blauw-zwart haalt in één tijd uit, maar de bal belandt aan de overkant over de zijlijn.
15
Blondel gaat zijn kans van ver, maar de bal waait hoog over.
16
Na een persoonlijk actie van Odjidja legt Van Nieuwenhuyze de middenvelder neer. Club krijgt een vrijschop op een interessante positie. Perisic knalt die echter in de muur.
21
 Gele kaart voor Khaleem Hyland
Hyland loopt tegen geel aan na een zware ingreep op Vadis. De Clubspeler blijft lang op de grond liggen en moet verzorgd worden.
22
Na een vrijschop van Klukowski wordt Donk tegen de grond gewerkt in de zestien. Heel het stadion schreeuwt om een strafschop, maar ref Pots laat doorspelen.
24
Nu gaat Hyland neer in het strafschopgebied van Club na een duel met Donk. Ook deze keer ziet Pots er geen strafschop in.
26
Niet alleen in Gent lijkt Pots het verkorven te hebben. De Oost-Vlaamse ref wordt na enkele betwistbare fases nu ook door de Clubaanhang serieus op de korrel genomen.
28
Amai, wat een counter van Zulte Waregem. Opnieuw vindt Chevalier de vrijstaande Matton en ook deze keer mist de ZW-middenvelder. Hij trapt de bal in één tijd hoog over. Hier zat duidelijk meer in voor de bezoekers.
30

Owngoal
Owngoal van Miguel Dachelet: -
Dachelet werkt een voorzet van Klukowski via Bossut in eigen doel.
37
Mooie actie van Club langs Perisic en Kouemaha. De Kameroener zet de bal echter achter de inlopende Akpala over de zijlijn.
39
 Gele kaart voor Jeroen Simaeys
Simaeys krijgt terecht geel voor een tackle langs achteren op Nfor. Het thuispubliek richt zijn pijlen op Pots. Even voordien besliste de ref om een trekfout van Van Nieuwenhuyze op Vadis niet met geel te bestraffen.
40
Weer komt Club goed weg. Na balverlies van Donk komt Chevalier op rechts in balbezit. Hoefkens moet het schot van de Fransman van de lijn keren.
44

Goal
Doelpunt van Jeroen Simaeys (Vadis Odjidja)
Op hoekschop van Vadis kopt Simaeys de 2-0 binnen.


Scheidsrechter
Rust
Club trekt met een gevleide 2-0-voorsprong de rust in. De thuisploeg begon wel sterk, maar na tien minuten ging de storm weer liggen. De beste mogelijkheden in de eerste periode waren voor Zulte Waregem. Matton (tweemaal) en Chevalier misten echter. Aan de andere kant had Club genoeg aan twee halve kansen om evenveel keer te scoren.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn vertrokken voor de tweede helft.
47
Simaeys ontsnapt aan rood. De doelpuntenmaker maait opnieuw Nfor neer en mag van geluk spreken dat Pots geen tweede keer geel trekt.
52
Kouemaha lanceert Donk en ei zo na kan de Nederlander alleen op Bossut afgaan. Matton steekt er echter nog net een voetje tussen.
55
Vadis stuurt Perisic diep. De Kroaat gaat zijn man voorbij, maar meer dan corner haalt hij er niet uit.
56
Daar was bijna de 3-0. Blondel met een perfecte voorzet op het hoofd van Akpala. Heel het stadion ziet de bal net naast de kooi van Bossut gaan.
57

Goal
Doelpunt van Dorge Kouemaha (Onbekend Onbekend)
Nu scoort Kouemaha wel degelijk zelf. Akpala vindt eerst nog Bossut op zijn weg, maar de Kameroener staat op de juiste plaats om de 3-0 tegen de touwen te schieten.
59
Huyland met een poging van ver. Stijnen bokst weg.
62
Na een één-tweetje tussen Kouemaha en Vadis komt de middenvelder schuin voor doel. Hij trapt echter zwak in de handen van Bossut. Club heeft er nu, onder impuls van een enthousiast publiek, duidelijk zin in.
65
Vervangen Carl Hoefkens
Ingevallen Daan Van Gijseghem

Onder luid applaus van de eigen aanhang verlaat Hoefkens het veld. Koster wil duidelijk geen risico nemen met het oog op AA Gent. De centrale verdediger was één gele kaart van schorsing verwijderd.
67
Vervangen Thomas Matton
Ingevallen Chris Makiese

Ook Dury voert een eerste wissel door.
68
Amai, wat een redding van Klukowski. Voor de neus van Hyland kopt de Canadese Pool de bal nog in hoekschop.
69
Vervangen Karel Geraerts
Ingevallen Peter Van Der Heyden

Ook Geraerts mag gaan rusten.
69
Vervangen Steffen Ernemann
Ingevallen Stijn Minne


72
Vervangen Bart Buysse
Ingevallen Kevin Roelandts

De ene ex-Clubspeler vervangt de andere. Dury heeft al zijn wissels in vijf minuten tijd doorgevoerd.
77
Vervangen Ryan Donk
Ingevallen Gertjan De Mets


81
Club stevent eindelijk eens op een makkelijke zege af, al leek het daar in de eerste helft helemaal niet op.
85
Oh la la, de poppen gaan aan het dansen. Er breekt een vechtpartij uit op het terrein. Hyland deelt een elleboog uit aan Vadis en die revancheert zich. Pots krijgt de zaak niet onder controle.
86
 2e gele kaart voor Khaleem Hyland
Beide kemphanen krijgen geel, voor Hyland de tweede en dus rood.
86
 Gele kaart voor Vadis Odjidja