Datum: 13/05/2012 14:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Jules Ottenstadion
Europa kan nog voor AA Gent
Bart Vandenbussche
| 0 reacties
Europa kan nog voor AA Gent
Foto: © SC

AA Gent wint dan toch eens een wedstrijd onder druk en is zeker van de vierde plek. Die geeft recht op barragematchen tegen Cercle Brugge of Bergen die morgen beslissen wie de winnaar van play-off 2 wordt.

Voor aanvang van de partij ontving Bernd Thijs de Jean Claude Bouvy-trofee, dat is de prijs voor de meest verdienstelijke speler van AA Gent. De Buffalo’s namen voor de wedstrijd ook nog afscheid van Roy Myrie, die einde contract is.

AA Gent begon vol vertrouwen aan de wedstrijd. Het creëerde de meeste mogelijkheden voor het Genkse doel en na tien minuten werden die inspanningen ook beloond. Logan Bailly was eerst nog alert bij het schot van Christian Brüls, maar kon de bal niet vasthouden. Ilombé Mboyo maakte het koelbloedig af. Racing Genk reageerde niet, integendeel.

De honger van de Buffalo’s was bij die voorsprong nog niet gestild en zij gingen op zoek naar de 2-0. Die kwam er dan ook na een knappe voorzet van Mario Baric richting Mamoutou N’Diaye, die zijn eerste doelpunt ooit in eerste klasse binnenwerkte. Als we dan toch een mogelijkheid van Racing Genk moeten opnoemen, dan maar de kopbal van Jeroen Simaeys die voorlangs ging. AA Gent ging met een verdiende voorsprong de rust in, maar mede dankzij een ongeïnspireerd Genk.

Het team van Mario Been eiste in de tweede periode de bal meer op, maar de jongens hadden het bijzonder moeilijk om een actie op poten te zetten. Ook de meegereisde fans zagen dat het niet goed ging met hun favoriete ploeg. Uit protest keerden ze hun rug naar het veld.

Met nog een halfuur op de klok was Mboyo dicht bij de 3-0. Bailly was voor zijn doel niet meer te bespeuren, maar Petit Pelé kopte de mogelijkheid van op een meter toch nog over doel. Maar wat deed Elimane Coulibaly niet veel later? Hij kopte de voorzet van Simaeys voorbij zijn eigen doelman. De schrik zat er even in bij de Gentse bank, maar Mboyo nam de twijfels weg en Coulibaly maakte zijn foutje goed door de bal klaar te leggen voor Petit Pelé.

Ruim een kwartier voor tijd kreeg Racing Genk een strafschop voor een fout van Melli op Anthony Limbombe in de zestien. Het is onbegrijpelijk hoe Christian Benteke de kans op de 3-2 over het doel knalde. De troepen van Trond Sollied lieten zich niet meer tot een fout verleiden en de match eindigde dan ook op een verdiende 3-1-zege voor AA Gent.

Herbeleef KAA Gent - KRC Genk

Vooraf