Volg de match tussen Anderlecht en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Anderlecht: Proto Silvio, Wasilewski Marcin, Kouyate Cheikhou, Juhasz Roland, Lukaku Jordan, Kanu Rubenilson, Patou Kabangu, Mbokani Dieumerci, Suarez Matías, Biglia Lucas, Kljestan Sacha.
Racing Genk: Köteles Laszlo, Simaeys Jeroen, Tshimanga Derrick, Joneleit Torben, Buffel Thomas, De Bruyne Kevin, Vossen Jelle, Benteke Christian, Vanden Borre Anthony, Hyland Khaleem , Anele Ngongca.
00:00
Er wordt een minuut geapplaudiseerd voor de overleden steward bij Anderlecht: Fabienne Orsin.
1
De wedstrijd is begonnen.
5
Meteen een reuzekans voor Anderlecht: Kanu kopt een voorzet van Mbokani op de lat!
6
Bij de daaropvolgende hoekschop kopt opnieuw Kanu, nu over.
9
Anderlecht zet heel hoog druk om de opbouw van achter te beletten.
10
Vanden Borre zet zich door op rechts, maar zijn voorzet wordt in hoekschop geduwd.
12
Lukaku rukt op tot in de zestien, maar daar loopt het mis. Kljestan probeert even later de bal in de hoek te plaatsen, maar veel te zacht en een opwarmertje voor Köteles
15
Kljestan vindt Patou in de zestien. De Congolees ziet zijn schot via Köteles net voorbij de paal hobbelen.
18

Goal
Doelpunt van Christian Benteke (Kevin De Bruyne)
De Bruyne raakt voorbij Kouyate en legt mooi breed voor de aanstormende Benteke. De Genk-spits is sneller op de bal dan Juhasz en laat Proto tevergeefs grabbelen.
22
Benteke heeft blijkbaar last aan de enkel. Been vraagt nu of het gaat en hij krijgt ook wat verzorging.
27
Anderlecht vindt momenteel geen oplossingen meer. De snelheid is ook uit het spel van de Brusselaars verdwenen. Genk putte dan weer moed uit de goal om het evenwicht te herstellen.
30
Anderlecht krijgt een vrije trap op een gevaarlijke plaats.
31
Wasilewski schiet een metertje naast.
32
Vanden Borre geeft de perfecte voorzet op Vossen. Die krijgt heel veel ruimte, maar ziet zijn schot op de paal uit elkaar spatten.
34
 Gele kaart voor Derrick Tshimanga

40

Goal
Doelpunt van Anthony Vanden Borre (Jelle Vossen)
De defensie wordt weer op snelheid gepakt. Buffel zet voor en Vanden Borre werkt af met een subtiel hakje. De blik van VDB richting eretribune maakte veel duidelijk.
44
 Gele kaart voor Khaleem Hyland

44
 Gele kaart voor José Nadson Ferreira

Scheidsrechter
Rust
Er lijkt een verrassing in de maak. RC Genk staat 0-2 voor bij de rust. De thuisploeg moet nu in de tweede helft alles op alles zetten.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.

45
Ariël Jacobs grijpt stevig in. Gillet en Jovanovic komen in de ploeg. Meer aanvallende kracht in de ploeg van Anderlecht, wat ze goed gaan kunnen gebruiken in de tweede helft.
46
De tweede helft is begonnen
47
Anderlecht zet meteen druk naar voor. Mbokani kan net niet afdrukken in de zestien. Hij wordt perfect afgestopt door Nadson.
50
Maar ook RC Genk laat nog steeds van zich horen. Buffel zet de bal voor tot bij Benteke. Die besluit in het midden van het doel, waar ook Proto staat. De doelman van Anderlecht werkt de bal over.
51
De Bruyne probeert het met een afstandsschot, dat gaat over doel waait.
52
De bezoekers blijven gevaarlijk. Vossen kopt al duikend naast.
56

Goal
Doelpunt van Dieumerci Mbokani (Matías Suarez)
Anderlecht knokt zich terug in de wedstrijd. Suarez bedient Mbokani en de spits tikt binnen.
58
Anderlecht ruikt meer. Genk moet voorlopig terug en hopen op de counter.
61
Vossen wordt diep gestuurd maar Proto is eerder op de bal dan de Genkse spits.
64
Een kopballetje van Kanu gaat naast. Geen gevaar voor Köteles.
68
De Bruyne met een schitterende voorzet naar Vanden Borre, maar die raakt de bal verkeerd met zijn hoofd. Hier zat meer in voor de Limburgers.
70
 Gele kaart voor Rubenilson Kanu

71
Een vrije trap van Biliga belandt in de handen van Köteles.
72
Het blijft een boeiende, spannende wedstrijd. Er heerst hoogspanning in Anderlecht!
74
Tom De Sutter gaat zo dadelijk invallen. De thuisploeg gaat de spits meer dan nodig hebben in het laatste kwartier dat aanbreekt.
74

Goal
Doelpunt van Jelle Vossen (Thomas Buffel)
Anderlecht lijkt uitgeteld. Jelle Vossen maakt het mooi af. Hij krijgt de bal van Buffel en kapt Juhasz uit. Vossen trapt vervolgens in de verste hoek binnen.
76
Vervangen Jordan L
Ingevallen Tom De Sutter

77
Mbokani ziet Kanu staan, maar die trapt in één keer over.
79
Vervangen Anthony Vanden Borre
Ingevallen Jordy Croux

83
Croux zag Benteke komen, maar doelman Proto heeft dit goed doorzien. Hij komt gepast tussenbeide.
84
 Gele kaart voor Jelle Vossen

84
Anderlecht krijgt een onterechte strafschop. Tshimanga pakt de bal van Suarez af, maar die gaat liggen. De ref fluit een penalty!
85
Jovanovic neemt de strafschop. Köteles is een specialist in het pakken van strafschoppen en bewijst dat nu opnieuw. Via de paal haalt hij de penalty van Jova schitterend uit zijn doel.
87
Vervangen Jelle Vossen
Ingevallen Kennedy Nwanganga

88
Köteles is niet van plan om nog een doelpunt door te laten. Anderlecht raakt hem niet meer voorbij. Zowel Mbokani als De Sutter stuiten op de Genkse doelman.