Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Standard (Play-off 1)

Volg de match tussen Club Brugge en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Club Brugge ontvangt vanmiddag om 14.30 uur Standard. Als blauw-zwart de Rouches met lege handen naar huis stuurt, dan is leider Anderlecht al zeker dat het zijn kampioensfeestje nog even moet uitstellen. Afgelopen weekend boekte Standard zijn eerste zege in play-off 1 (2-0 tegen KV Kortrijk, nvdr.). Club Brugge tankte zaterdag minder vertrouwen na de 2-1-nederlaag op het veld van AA Gent. Blauw-zwart voelt alvast de hete adem van de Buffalo's en Racing Genk in de nek. Komt de tweede plaats in gevaar?
Club Brugge: Jorgacevic Bojan, Hoefkens Carl, Almebäck Michael, Figueras Montel Jordi, Høgli Tom, Vazquez Victor, Zimling Niki, Donk Ryan, Blondel Jonathan, Bacca Carlos, Akpala Joseph.
Standard: Moris Anthony, Pocognoli Sebastien, Felipe Trevizans, Ciman Laurent, Opare Daniel, Van Damme Jelle, Gonzalez Ignacio, Buyens Yoni, Goreux Réginal, Seijas Luis Manuel, Ezekiel Imoh.
1
De supporters van beide teams zijn klaar voor een potje topvoetbal. Efong Nzolo hopelijk ook. De ref fluit de match op gang.
3
Club tikt rustig de bal rond, op zoek naar een eerste gaatje in de Luikse defensie.
4
De thuisploeg rukt op in de zestien. Meunier vindt Hoefkens, maar de Rouches laten zich niet verrassen.
5
Tegenaanval van Standard. Seijas probeert in één poging Jorgacevic te verrassen, maar meer dan een hoekschop levert het niet op.
6

Goal
Doelpunt van Victor Vazquez (Onbekend Onbekend)
Haalt keihard uit van twintig meter na een nieuwe tegenaanval. Moris reageert te traag op het schot.
10
De bezoekers vinden voorlopig geen antwoord op de vroege achterstand. Club Brugge heeft de wedstrijd helemaal onder controle.
15
Het eerste kwartier had eigenlijk nog niet veel te bieden, behalve dan het ene doelpunt van Vazquez. Voorlopig een rustige match met een laag tempo.
17
Seijas met een vrije trap naar het adres van Van Damme, maar de bal komt een halfmetertje over het doel.
20
Het spel ligt even stil omdat Gershon en Vazquez verzorging nodig hebben na een duel.
22
 Gele kaart voor Yoni Buyens
Haalt iets te opzichtig Blondel onderuit.
23
We krijgen eindelijk nog eens een actie te zien. Hoefkens trapt de bal voor doel, maar deze keer een goeie tussenkomst van de Standard-doelman.
27
Er komt maar geen tempo in het spel, mede dankzij Nzolo die voor werkelijk alles fluit.
30
Het Jan Breydel-stadion trakteert Nzolo op boegeroep. Wat geduw en getrek tussen spelers van beide teams legden het spel weer enkele minuten stil. De ref moest overleggen wat hij nu moest beslissen, niets dus.
37
Het voetbal lijkt nergens naar. Hopelijk kan de tweede periode de fans wat meer bekoren. Het is aftellen naar beterschap.
40
Zimling probeert ook eens met een afstandsschot, Moris duwt op onbegrijpelijke wijze de bal in hoekschop. Dat was helemaal niet nodig voor de hobbelende bal.
41
 Gele kaart voor Jordi Figueras Montel
Figueras met te late tackle op Goreux.
42
Sprintje van Hogli, maar Ciman grijpt goed in. Tal van supporters trekken nu al even naar binnen om iets te drinken.
45
Club krijgt nog een hoekschop. De trap van Vazquez wordt zonder problemen weggekopt.

Scheidsrechter
Rust
Wat een topwedstrijd zou moeten zijn, stelt enorm teleur. Een trieste eerste helft, maar Club Brugge gaat toch met een 1-0-voorsprong de rust in. Dat doelpunt kwam na ruim vijf minuten tot stand dankzij een afstandsschot van Vazquez. De jonge doelman Moris reageerde iets te traag op het schot. Kan de tweede periode de toeschouwers iets meer bieden?

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Standard trapt de tweede helft op gang. Benieuwd of de ploegen inspiratie hebben gevonden in de kleedkamers.
46
Vervangen Daniel Opare
Ingevallen Serge Gakpé

48
De Rouches zitten precies beter in de partij. Standard rukt nog eens op naar het doel van Jorgacevic, maar de Serviër komt goed tussen om het schot van Ezekiel op te vangen.
51
Ook de thuisploeg zoekt nu een mogelijkheid om te scoren. Vazquez trapt, maar bal wijkt af op Ciman.
52
 Gele kaart voor Lior Refaelov
Tikt na op Buyens.
54
Knappe combinatie tussen Akpala en Meunier, maar Akpala schiet de kans naast.
55
Vervangen Imoh Ezekiel
Ingevallen Paul José Mpoku

59
De bezoekers tonen zich nu toch het gevaarlijkst. Goreux met een voorzet naar de eerste paal, maar Jorgacevic was iets sneller dan Mpoku.
61
Blauw-zwart wordt nog eens wakker. Vazquez geeft de bal mee aan Akpala, maar Moris moest niet ingrijpen.