Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Volg de match tussen Standard en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Standard: Moris Anthony, Goreux Réginal, Ciman Laurent, Felipe Trevizans, Pocognoli Sebastien, Gakpé Serge, Buyens Yoni, Van Damme Jelle, Mpoku Paul José, Gonzalez Ignacio, Ezekiel Imoh.
Racing Genk: Köteles Laszlo, Anele Ngongca, Nadson , Simaeys Jeroen, Tshimanga Derrick, Limbombe Anthony, Hyland Khaleem , Tözser Daniel, Buffel Thomas, Benteke Christian, Vossen Jelle.
1
Standard heeft deze belangrijke wedstrijd op gang getrapt.
4
Een eerste doelpoging van de wedstrijd komt van Standard: Ezekiel trapt de bal over.
5
Nieuwe poging van de Rouches: opnieuw is het Ezekiel die hard op doel trapt maar Köteles pakt.
8
Pech voor Standard! Seijas ziet zijn schitterend afstandsschot op de paal uiteenspatten.
8
 Gele kaart voor Jeroen Simaeys

10
Genk kan de neus een eerste keer aan het venster steken maar Benteke wacht te lang en verliest de bal aan Kanu.
13
Köteles houdt Genk hier overeind op een prima poging van Seijas.
13
Nu komt Standard heel goed weg: Tözser kapt de bal vrij en trapt dan op de kruising!
14
We krijgen een bijzonder leuk wedstrijdbegin voorgeschoteld.
16
Mooie aanval van Genk via Vossen - Benteke - Tözser maar deze laatste besluit te zwak in de handen van Moris.
17
Standard begon heel fel maar Genk kan stilaan het evenwicht herstellen.
18
Weer een prima mogelijkheid voor Standard: Gonzalez trapt voorlangs.
22
We kregen al een pak doelrijpe pogingen te zien, het mag een klein wonder heten dat het nog 0-0 staat.
26
 Gele kaart voor Kanu
Overtreding op Buffel.
27
Eerste corner voor Racing Genk.
29
Een schot van Gonzalez wordt nog gevaarlijk en Köteles moet de bal in hoekschop duwen.
31
Nadson moet een voorzet van Seijas in hoekschop koppen. Even druk van Standard nu.
32
Buffel scoort maar het feestje gaat niet door wegens buitenspel.
34

Goal
Doelpunt van Imoh Ezekiel (Ignacio Gonzalez)
Standard staat op voorsprong dankzij een knappe goal van Ezekiel. Die dolt even met Anele en plaatst dan de bal richting kruising.
39
Gakpé zet voor tot bij Ezekiel maar er zat nog net een Genkse schoen tussen en dat was nodig.
41
Simaeys flirt hier met een tweede gele kaart maar Nijhuis houdt ze voorlopig nog op zak.
42
Gonzalez claimt een strafschop. Hij gaat neer na een licht contact met Simaeys maar de ref reageert niet.

Scheidsrechter
Rust
We kregen een aangename eerste helft te zien met veel kansen. Standard gaat met een verdiende voorsprong de kleedkamer in.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Thomas Buffel
Ingevallen Ndabashinze Dugary

Buffel blesseerde zich in de slotfase van de eerste helft en kan niet verder.
46
De bal werd weer aan het rollen gebracht.
46

Goal
Doelpunt van Daniel Tözser (Christian Benteke)
Benteke legt de bal af op Tözser die van ver hard op doel trapt. Moris verkijkt zich wat op de draaiende bal die tegen de netten vliegt.
48
Gakpé wil trappen maar Simaeys gooit zich voor de bal.
52
Mooi schot in de vlucht van Seijas maar Köteles pakt de botsende bal klem.
54
Net zoals in de eerste helft komt het initiatief helemaal van Standard dat weer enkele hoekschoppen op rij afdwingt.
55

Goal
Doelpunt van Jelle Vossen (Christian Benteke)
Genk komt hier op voorsprong! Wat een opdoffer voor Standard. De goal komt er na een perfect uitgevoerde counter tussen Vossen en Benteke en deze laatste legt de bal tegen de netten.
58
Standard moét deze partij winnen en tracht druk naar voren te zetten.
62

Goal
Doelpunt van Luis Manuel Seijas (Imoh Ezekiel)
Standard komt weer op gelijke hoogte! Het schot van Seijas wijkt af op Nadson en Köteles is geklopt.
63
Vervangen Imoh Ezekiel
Ingevallen Paul José Mpoku

63
Gakpé kopt de bal maar net naast, bijna de Rouches op voorsprong!
66
Vervangen Anthony Limbombe
Ingevallen Leandro Grimi

67
Opnieuw een poging van Seijas maar ditmaal gaat zijn schot naast.
68
Standard speelt voortdurend op de helft van Genk en heeft nu een vrije trap op een interessante plek.
69
Gakpé krult de bal over doel.
70
Genk kan even tegenprikken: een omhaal van Benteke gaat ver over.
71
 Gele kaart voor Serge Gakpé
Geel voor een fout op Hyland.
73
Goede kopbal van Van Damme op de vuisten van Köteles.
74
Stevig schot van Seijas en daar had Köteles heel wat problemen mee.
76
De bal komt in de zestien voor de voet van Buyens die vrij kan schieten maar hij plaatst te zwak in de handen van Köteles.
79
Vrije trap van Seijas, Köteles moet in hoekschop duwen.
80
Wat een wereldsave van Köteles! Hij houdt Standard hier van een voorsprong. Het was Goreux die trapte en zijn schot week af maar de doelman heeft een geweldige reflex in huis.
83
 Gele kaart voor José Nadson Ferreira

84
Vervangen Yoni Buyens
Ingevallen Birkir Bjarnason

86
We krijgen een bloedstollende slotfase. Wat kan Standard nog?
87
Vervangen Derrick Tshimanga
Ingevallen Kennedy Nwanganga

87

Goal
Doelpunt van Christian Benteke (Onbekend Onbekend)
Genk countert, Benteke schakelt zijn tegenstander uit en knalt het leer snoeihard tegen de netten.