Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Luminus Arena
Club Brugge stelt tweede plaats veilig in Genk
Robby Morren

Club Brugge heeft de strijd om de tweede plaats gewonnen. Tegen een mak Genk creëerden de Bruggelingen de meeste kansen wat een verdiende 1-2 overwinning opleverde.

Robby Morren in Genk

Bij Genk mocht Grimi op de rechtsachter starten waardoor Tshimanga een rij vooruit schoof. Club Brugge begon heel verdedigend aan de wedstrijd, Daum bracht 5 verdedigers aan de aftrap en trok een dubbele gordel op. Het was dan ook een kwartier wachten op de eerste echte doelkans: Vossen was verrast dat hij de in de kleine rechthoek de bal voor de voeten kreeg en besloot te zwak waardoor de bal voor de lijn kon gekeerd worden. Kort daarna was er ook een hele grote kans voor Vazquez maar hij trapte van dichtbij over.

Logische 1-1 ruststand
Halfweg de eerste helft sloeg het Genkse koningskoppel toe: Benteke bediende Vossen en die legde al zijn 20e competitietreffer in het mandje. (0-1) De bezoekers gingen daarop meer druk naar voor zetten en dat leverde enkele goede mogelijkheden op maar Vazquez, Zimling en Odjidja stuitten allen op een uitstekende doelman Köteles. Op slag van rust had Club zijn gelijkmaker dan toch te pakken toen de bal na een misverstand in de Genkse defensie voor de voeten van Lestienne kwam en die kon voor het lege doel niet meer missen. (1-1)

Doelhout
Club Brugge had de voetbalgoden niet aan zijn kant toen een poging van Figueras na 7 minuten in de tweede helft op de onderkant van de lat ging en zo uit doel botste. Terwijl het RC Genk was dat in de aanvangsfase de bal opeiste, nam Club het initiatief over naarmate de tweede helft vorderde zonder daarbij veel risico in het spel te leggen.

Vossen out
Genk kreeg een tegenslag te verwerken toen Jelle Vossen halfweg de tweede helft naar de kant moest na een tik van Hoefkens. Kennedy kwam in zijn plaats. Eerder was bij blauw-zwart Vazquez met krampen naar de kant gehaald en gewisseld voor Refaelov. Deze laatste trapte met nog een kwartier te gaan dé kans op de voorsprong naast de kooi van Köteles.

De verdiende voorsprong kwam er dan toch toen Akpala vanuit een onmogelijke hoek de bal voorbij de Genkse goalie kreeg. (1-2) De Brugse spits had nog een uitstekende kans op zijn tweede van de avond maar plaatste de bal naast. In de toegevoegde tijd wilde Genk nog een strafschop toen wegens handspel maar ref Verbist reageerde niet.

Europees
Beide teams zijn zeker van Europees voetbal. Dankzij deze overwinning heeft Club Brugge zekerheid over de tweede plaats. Door de nederlaag van AA Gent heeft Genk ook zekerheid van de derde stek na sterke play-offs.