Datum: 06/05/2016 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Luminus Arena
Racing Genk wint en zet druk op AA Gent
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

Genk wint tegen Zulte Waregem en houdt de derde plaats in het vizier

Racing Genk wint en zet druk op AA Gent
Foto: © photonews

Racing Genk hoeft zijn ambitie op derde plaats nog niet te begraven. De Smurfen hielden tegen Zulte Waregem de drie punten thuis en moeten hopen op puntenverlies van AA Gent.

Francky Dury gaf in doel opnieuw het vertrouwen aan Sammy Bossut, Peter Maes wijzigde op één plaats: Neeskens Kebano nam de plaats in van de langdurig geblesseerde Malinovskyi.

Het vloeiende voetbal dat Genk aan het begin van de play-offs bracht, was heel ver te zoeken. De openingsminuten van de Limburgers waren niet onaardig, maar Pozuelo liet na de score te openen. Hij trapte vanop 5 meter op een Waregems been.

De bezoekers herstelden het evenwicht. Lepoint en Leye kregen een enorme counterkans op een schoteltje gepresenteerd, maar verknoeiden het en toen Bizot naast de bal bokste, kon Dalsgaard er zijn hoofd niet tegen zetten. Bizot haalde nog een prima knal van Kaya onder de lat uit en Kebano liet een geweldige kans liggen. Het was terrasjesweer en, toegegeven, bij al die slordigheden op het veld dwaalden onze gedachten wel eens af.

Organisatie en taken uitvoeren, daar hamert Peter Maes op. Wellicht deed Bailey iets te veel zijn eigen zin tijdens die eerste helft en hield de coach hem daarom in de kleedkamer. Buyens kwam in zijn plaats. De tweede periode was pas bezig toen Kebano Genk verloste. Hij kopte een voorzet van Buffel hard voorbij Bossut. Het begin van een veel betere tweede helft.

Zulte Waregem voetbalde wel aardig mee en Baudry kwam heel dicht bij de gelijkmaker toen hij aan de tweede paal kon koppen, maar Bizot hield zijn netten schoon met een kattensprong. Genk toonde zich efficiënter. Buyens gooide de bal in het pak, Ndidi klom hoger dan de uitgekomen Bossut en verdubbelde de Limburgse voorsprong.

Het laatste kwart van de wedstrijd was een maat voor niets. Racing verdedigde zijn voorsprong en de jongens van Dury konden Marco Bizot niet echt meer bedreigen. Integendeel want Samatta, Karelis en Pozuelo lieten alledrie een huizenhoge kans op de 3-0 liggen.

Genk doet zo een uitstekende zaak in het klassement want het loopt voorlopig opnieuw 4 punten uit op Oostende en nadert tot op 2 punten van AA Gent. Indien de Buffalo’s niet winnen tegen Club Brugge, dan heeft Genk opnieuw de derde plaats in het vizier. Voor Zulte Waregem beginnen deze play-offs op een lijdensweg te lijken.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' -
Castagne Timothy 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Kabasele Christian 90' -
Uronen Jere 90' -
Ndidi Onyinye Wilfred 90' -
Pozuelo Melero Alejandro 90' -
Kebano Neeskens 85' -
Buffel Thomas A 75' -
Samatta Mbwana Ally 90' -
Bailey Leon 45' -
  Bank G Beoordeel
Buyens Yoni A 45' -
Karelis Nikolaos 15' -
Hamalainen Brian 5'  
Kumordzi Bernard Yao -  
Walsh Sandy -  
De Camargo Igor -  
Köteles Laszlo -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
Dalsgaard Henrik 90' -
Sami Joël   90' -
Baudry Marvin 90' -
Verboom Bryan 90' -
Lepoint Christophe   90' -
Meite Soualiho 90' -
De Ridder Steve 90' -
Kaya Onur 90' -
Leye Mbaye 90' -
Cordaro Alessandro 85' -
  Bank G Beoordeel
Zaidi Azzedine 5'  
De Smet Pieter -  
Mendy Formose -  
Benteke Jonathan -  
Buyl Stephen -  
Steppe Kenny -  
Verstraeten Jordy -  
Herbeleef KRC Genk - Zulte Waregem

Vooraf

Play-off 1

 Speeldag 7