Datum: 19/05/2016 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Regenboogstadion
Club Brugge wint galamatch bij Zulte Waregem zonder aandringen
Aernout Van Lindt CĂ©dric De Volder
Aernout Van Lindt en CĂ©dric De Volder vanuit Waregem
| 0 reacties

Club Brugge wint makkelijk bij Zulte Waregem en mag verder vieren

Club Brugge wint galamatch bij Zulte Waregem zonder aandringen
Foto: © photonews

Club Brugge heeft zijn galawedstrijd op het veld van Zulte Waregem al bij al makkelijk gewonnen. Met een veredeld B-elftal won het uiteindelijk met 0-2. Vossen en Wesley scoorden, de beoogde 20 punten zijn overschreden: 21 op 27 voor de landskampioen.

Landskampioen Club Brugge kwam op bezoek bij Zulte Waregem. En dat zullen we geweten hebben: de spelers van Zulte Waregem toonden hun respect voor blauw-zwart en vormden een erehaag voor de tegenstander. Een fel gewijzigde tegenstander, want van de kampioenenwedstrijd bleven enkel Simons, Vanaken en Denswil staan.

Eerbetoon, galamatch

Michel Preud'homme besloot enkele van zijn feestvierders wat rust te gunnen, terwijl Essevee vooral wilde verder borduren op de thuiszege tegen Gent afgelopen zondag. Storm kreeg tegen zijn 'moederclub' wel een kans, Cordaro werd naar de bank verwezen. Kaya (assistenkoning), Leye (player of the year) en D'Haene (afscheidnemend icoon) kregen een eerbetoon.

Ook op het veld had Essevee aanvankelijk iets te veel respect voor de kersverse kampioen. Beide elftallen begonnen traag in hun opbouw, maar de thuisploeg liet toch vooral een paar keer weer de gaten vallen die hen dit seizoen al zo veel tegendoelpunten wisten te kosten.

Groot jolijt, makkelijke zege

Op het kwartier was het dan ook koekenbak: een splijtende pass van Coopman zette de hele defensie open, Jelle Vossen kon helemaal alleen op Bossut af en twijfelde niet: 0-1, tot groot jolijt van een tot de nok gevuld bezoekersvak. Dit moet genieten zijn voor de fans, al klonken sommige stemmen erg hees en schel. Een feestje doet wat met een mens.

Zulte Waregem probeerde wel, maar echt uitgespeelde kansen kon het niet ontwikkelen. Mbaye Leye zocht nadrukkelijk zijn 21e van het seizoen, maar was aanvankelijk erg ongelukkig in zijn acties. En toen Steve De Ridder iets voor het uur met twee keer geel van het veld moest, werd de taak voor Essevee enkel moeilijker.

Een kwartier voor tijd tikte de ingevallen Wesley Moraes van dichtbij een voorzet van Vossen tegen de touwen. Match gespeeld, de fans van blauw-zwart hadden er vooral nog plezier in dat Anderlecht in Genk op verlies stond en de galamatch kabbelde rustig verder. 21 op 27 in play-off 1 voor de Bruggelingen, die zo hun marstabel helemaal hebben waargemaakt. En de fans? Die willen dat MPH blijft.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem
  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
Dalsgaard Henrik 90' -
Diallo Abdou 90' -
Baudry Marvin 90' -
Verboom Bryan 90' -
Meite Soualiho 90' -
Lepoint Christophe 90' -
De Ridder Steve     57' -
Storm Nikola 57' -
Leye Mbaye 90' -
Kaya Onur 90' -
  Bank G Beoordeel
Cordaro Alessandro 33' -
Club Brugge Club Brugge
  Speler G Beoordeel
Bruzzese SĂ©bastien 90' 7
De fauw Davy 90' 6
Mechele Brandon 90' 7
Denswil Stefano 90' 5
Bolingoli Mbombo Boli 90' 5
Simons Timmy 90' 6
Coopman Sander 90' 7
Vanaken Hans 72' 6
Marcos Pereira Leandro   45' 5
Vossen Jelle ⚜ A 78' 5
Gedoz Felipe 90' 5
  Bank G Beoordeel
Ferreira Da Silva Wesley Moraes ⚜ A 45' 6
Vormer Ruud 18' 5
Diaby Abdoulay 12' 5
Herbeleef Zulte Waregem - Club Brugge

Vooraf

Play-off 1

 Speeldag 9