Datum: 19/05/2016 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Luminus Arena
Spektakel en reclame voor play-off 1 in Cristal Arena dat wereldgoals mocht aanschouwen
Johan Walckiers Robby Morren
Johan Walckiers en Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

Genk en Anderlecht speelden een spektakelrijk duel dat eindigde op 5-2

Spektakel en reclame voor play-off 1 in Cristal Arena dat wereldgoals mocht aanschouwen
Foto: © photonews

Genk en Anderlecht hebben er een ware spektakelmatch van gemaakt. Anderlecht stond al snel met tien na een domme rode kaart voor Okaka, maar kwam wel twee keer op voorsprong. In het laatste halfuur ging Genk er op en over. Genk moet winnen in Gent, Anderlecht is nog niet zeker van Champions League.

Anderlecht had in het begin van de play-offs het geluk aan zijn zijde, aan het einde is het echter allemaal kommer en kwel bij de recordkampioen. Zie maar eens welke verdediging Hasi moest opstellen: debutant De Medina-Kara-Nuytinck-N'Sakala. Die laatste werd opgevist uit de krochten van Neerpede, want de linksachter zijn laatste wedstrijd voor paars-wit dateerde van 23 december 2015.

Dom, dommer,... Okaka

Maar Genk had het moeilijk met de noodploeg die Hasi tussen de lijnen had gebracht. De eerste tien minuten was het duidelijk Anderlecht dat het voortouw nam. Maar dan... Tien minuten ver en Okaka liet zich al vangen door Kabasele, die nadrukkelijk aan zijn lichaam ging hangen.

De Italiaan reageerde dom met een hand in het gezicht van de Genkse verdediger en mocht gaan douchen. Zoiets is trouwens geen pech, enkel een gebrek aan woedebeheersing en intelligentie. Genk rook bloed en Kebano kopte hard tegen de dwarsligger. Maar vreemd genoeg bleven de bezoekers de bovenhand nemen.

Het beste van het spel kwam van de groen-geelhemden en dat loonde zelfs. Na een vlotte combinatie met Praet als toongever vond Acheampong Djuricic voor doel voor zijn eerste goal van het seizoen. Zoals Praet en Acheampong speelden tegen Genk, had Hasi ze waarschijnlijk ook graag tegen Brugge zien spelen.

Genk op vakantie... behalve Bailey

Genk voetbalde vermoeid en zonder ideeën. Pozuelo kwam niet in het stuk voor en Samatta grossierde in foute aannames. Na het verlies tegen Oostende was de fut in de eerste helft er blijkbaar uit bij de Limburgers. De meesten lagen met hun gedachten al op een ver strand, inclusief coctail en bijbehorende mooie deerne. Peter Maes schudde ze tijdens de rust uit die droom!

Prachtgoal Pozuelo

Acheampong en Djuricic hadden zelfs de beste kansen na de rust. Buffel deed iets terug met een afgeblokt schot dat maar net naast vloog. Een leuke op en neer gaande wedstrijd! Matias Suarez speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en scoorde op een even mooie assist van Djuricic. Toch nog maar eens overdenken om hem te houden Anderlecht?

En het bleef maar komen. Een voorzet van Bailey belandde bij Buffel en die schoot de 2-2 voorbij Proto. Zo hadden we wel meer wedstrijden willen zien. De kansen bleven immers komen. Met Suarez in de spits leek iedereen bij Anderlecht beter te voetballen. Een echte voetballer 'quoi'!

Anderlecht moet punt pakken, Genk drie op Gent

Maar de tien gingen ten onder. Genk voetbalde ook veel beter dan in de eerste helft en trok het laken naar zich toe. Pozuelo stond op uit de doden en maakte een heerlijke treffer met zijn rechter over en voorbij Proto van buiten de zestien. Schitterend!

En twee minuten later maakte Ndidi het helemaal af met een binnentikker: 4-2. Karelis maakte het met een prachtige wereldgoal af: 5-2. Dat had Anderlecht ook niet verdiend, maar tegen zo'n kwaliteit doe je niet veel.

Op Schiervelde stond het 0-1 en dus moet Anderlecht nog een punt pakken tegen Zulte Waregem om tweede te worden. En Genk zal moeten winnen in Gent om derde te worden in een rechtstreeks duel, maar is wel al zeker vierde.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bailey Leon ⚽ A 90' -
Pozuelo Melero Alejandro ⚽ 82' -
Kebano Neeskens 71' -
Bizot Marco 90' -
Walsh Sandy 90' -
Dewaest Sebastien   90' -
Kabasele Christian 90' -
Uronen Jere 90' -
Ndidi Onyinye Wilfred ⚽ A 90' -
Buffel Thomas ⚽ 90' -
Samatta Mbwana Ally 90' -
  Bank G Beoordeel
De Camargo Igor A A 19' -
Kumordzi Bernard Yao 8'  
Hamalainen Brian -  
Buyens Yoni -  
Tshimanga Derrick -  
Köteles Laszlo -  
Karelis Nikolaos ⚽   -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Djuricic Filip ⚽ A 81' -
N'Sakala Fabrice 79' -
Proto Silvio 90' 7
De Medina Nathan 90' 7
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 7
Nuytinck Bram 90' 7
Tielemans Youri 90' 8
Praet Dennis   90' 9
Suarez Matías ⚽ 90' 8
Okaka Chuka Stefano   10' 5
Acheampong Frank Opoku A 90' 8
  Bank G Beoordeel
Ezekiel Imoh 11' -
Boeckx Frank -  
Trezeguet -  
Sylla Idrissa -  
Conté Ibrahima Sory -  
Roef Davy -  
Lukebakio Dodi -  
Herbeleef KRC Genk - Anderlecht

Vooraf

Play-off 1

 Speeldag 9