Reactie Rood of geen rood? Alle acteurs van de fase met Okaka geven hun mening

Rood of geen rood? Alle acteurs van de fase met Okaka geven hun mening

Stefano Okaka werd al na tien minuten naar de douches gestuurd door ref Sébastien Delferière. Die oordeelde - op aangeven van zijn doellijnrechter - dat de Italiaan een vuistslag gaf aan Christian Kabasele. Zowel Okaka, Kabasele als Delferière reageerden.

"Ik begrijp het niet", zei een duidelijk opgewonden Okaka. "We houden elkaar vast, ik duw hem en hij valt op de grond alsof ik hem geslagen heb. Ze beschuldigen me van een vuistslag gegeven te hebben. Ongelooflijk, want sinds begin dit seizoen fluit men geen fouten op mij. Als ik hiervoor geschorst wordt, moet de andere speler geschorst worden voor komedie."

Natuurlijk was de versie van Christian Kabasele anders. "Hij zet zijn hand in mijn gezicht. Na twee of drie minuten hingen we al aan elkaar en begon hij te klagen. In de rechthoek hielden we elkaar ook nog vast en hij had een reactie."

Het voetbal komt hier als winnaar uit

Christian Kabasele

"De uitsluiting was verdiend. Ik speel altijd op dezelfde manier, maar enkel Okaka heeft daar problemen mee. Het is spijtig voor hem, maar de ref nam zijn verantwoordelijkheid en het voetbal komt hier als winnaar uit."

En dan nog de versie van ref Delferière. "Het gebeurt in mijn rug. De bal is aan de kant en de spelers Okaka en Kabasele houden elkaar vast. De speler van Anderlecht wil zich losschudden en doet een misplaatste handeling. Mijn assistent signaleerde me dat. We hebben erover gesproken in de kleedkamer. Als we nu niets zeggen, zal erover gepraat worden. We hebben een beslissing genomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties