Reactie Wat als...? Suarez een heel seizoen op dit niveau had gespeeld

Wat als...? Suarez een heel seizoen op dit niveau had gespeeld
Foto: © photonews

Wat als...? Het is veel gebruikt bij Anderlecht dit seizoen. Maar dit is een vraag die we ons oprecht stellen. Wat als Matias Suarez een heel seizoen fit was geweest en in de spits had gestaan in plaats van Stefano Okaka?

Niet dat we iets af willen doen aan de prestaties van Okaka die vijftien keer scoorde, veelal op belangrijke momenten. Maar wat als Anderlecht met een pure voetballer in de spits had kunnen spelen? Besnik Hasi had ervan gedroomd. "Als Suarez fit is, speelt hij", zei hij bij verschillende gelegenheden.

Maar Suarez was niet fit een heel seizoen. In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, met tien paars-witten op het veld, toonde hij dat een mentaal en fysiek goeie Suarez altijd zijn plaats heeft bij Anderlecht. "Heb je gezien hoe Suarez vandaag presteerde?", vroeg Hasi aan de verzamelde pers. "Hij speelde perfect tussen de lijnen en zorgde ervoor dat we konden voetballen."

Voor Djuricic, Tielemans en mezelf is het makkelijker om over de grond te spelen met Suarez

Ook Dennis Praet zag het verschil. "Of we beter voetbalden zonder dat die lange bal op Okaka gebruikt werd? Misschien wel ja. We stonden met heel veel technische en aanvallende spelers op het veld. Voor Djuricic, Tielemans en mezelf is het dan makkelijker om over de grond te spelen."

Hoeveel frustratie moet Praet dit seizoen niet gehad hebben toen hij al die hoge ballen de richting van Okaka zag uitvliegen? Braaf als hij is, wou Praet het niet expliciet zeggen, maar hij speelt liever met de 'pure voetballer' Suarez, met wie hij op snelheid kan combineren en van wie hij weet dat hij de bal snel zal terugkrijgen. Tja, wat als...?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties