Dennis Praet had een kleine steek onder water in petto
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Genk
| 13 reacties

Dennis Praet is niet blij dat hij dit seizoen amper centraal mocht spelen

Dennis Praet had een kleine steek onder water in petto
Foto: © photonews

Dennis Praet mocht gisteren nog eens als centrale middenvelder/aanvallende middenvelder spelen. Het is vreemd om te zeggen dat hij - ondanks een 5-2 nederlaag - één van zijn beste matchen van het seizoen speelde.

Praet zag dat ook en had toch wat - verborgen - kritiek op het spel dat Anderlecht dit seizoen speelde. En vooral op zijn rol daarin. "Of ik goed ben als acht? Ja, maar ik voel me altijd beter in een centrale rol", aldus Praet. "Ik heb trouwens meer als tien gespeeld dan echt op het middenveld hé."

Hoeveel matchen heb ik centraal mogen spelen?

Praet speelde dit seizoen veelal op de linker- of rechterkant, maar heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij zichzelf als een moderne spelmaker ziet. Eentje die werkt, maar ook verdeelt. "Hoeveel matchen heb ik daar mogen spelen? Drie? Vier? Ik moest altijd van de flank komen, terwijl ik mezelf toch beter acht als ik centraal speel."

Praet begon wel een aantal keer centraal, maar moest altijd snel uitwijken naar de flank omdat jongens als Suarez, Djuricic en Conte na tien minuten ook altijd centraal kwamen lopen als ze op de flank stonden. Wat hem blijkbaar toch wel wat frustreerde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties