chaCharleroi
cluClub Brugge
Datum: 10/05/2018 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade du Pays de Charleroi

Herbeleef Charleroi - Club Brugge (Play-off 1)

Volg de match tussen Charleroi en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!






Charleroi - Club Brugge
17:27
Bij blauw-zwart ook geen Hans Vanaken, wel Jordy Clasie mee op het middenveld. Emmanuel Dennis is dan weer de logische vervanger van de geblesseerde topschutter Abdoulay Diaby. Kan hij nog eens aanknopen met dat fantastische vormpeil van het seizoensbegin?
17:29
Felice Mazzu kiest zowaar voor dezelfde elf die vorige week de drie punten pakten op het veld van AA Gent. Dat betekent dus dat de smaakmakers uit Iran en Peru straks hun kunstjes mogen tonen, we hebben het natuurlijk over Rezaei en Benavente.

Vooraf

17:26
Ivan Leko is niet de man van de grote surprises, maar dit keer zorgt hij toch wel voor een serieus wit konijn. Eentje uit de VS dan nog want Ethan Horvath staat zowaar tussen de palen. De Rus Gabulov betaalt het gelag voor zijn blunder van vorige week.
1
Charleroi-Club Brugge: 0-0
2
We zijn intussen vertrokken op een bruisend Mambourg, waar de zwarte rook uit de spionkop van Charleroi nog maar net is verdwenen. Ook het bezoekersvak zit bomvol. Wie versiert hier de eerste kans? Aan sfeer alvast geen gebrek.
3
Blijkbaar zou niemand minder dan Ronald Koeman naar Charleroi afgezakt zijn en dat doet hij natuurlijk voor Ruud Vormer. En passant kan hij ook nog Stefano Denswil en Jordy Clasie aan het werk zien.
4
We hebben al een eerste schotje van de match achter de rug, dat kwam van de voet van Wesley. Die van Charleroi claimden dan weer een penalty voor een fout op Fall. Het publiek had belooft om flink wat druk uit te oefenen op de arbitrage.
5
Is Benavente al geblesseerd?
De mensen die Charleroi een warm hart toedragen, houden hun adem in want goudhaantje Benavente gaat zitten en trekt een pijnlijke grimas. Wim Smet gaat even poolshoogte nemen, de dribbelaar uit Peru moet even naar de kant.
7
Wat een kans voor de kleine Diatta!
Bijna stond het hier bij de eerste grote kans 0-1. Uitstekende voorzet van Ruud Vormer zoals hij dat zo goed kan en Diatta kan centraal voor doel vrij inkoppen. Het Senegalese talent besluit echter pal op Penneteau. Wat een mogelijkheid!
9
Het is Club dat de wet dicteert en ook Wesley kon al een keertje aanleggen. De Braziliaanse beer maakte uitstekend ruimte voor het schot, maar ziet zijn subtiele poging met de punt van de schoen over en naast vliegen.
11
Ook Clasie krijgt wat ruimte om een poging richting doel te wagen, maar mist zijn trap compleet. Blauw-zwart heeft duidelijk vertrouwen geput uit die thuisnederlaag van Anderlecht tegen Standard. Bij winst zet Club hier een grote stap richting de vijftiende landstitel.
14
Voorlopig dreigt Charleroi enkel rond de zestien, maar in het strafschopgebied zijn ze nog niet echt geraakt. En als het dan lukt, verslikt de vaak ongrijpbare zich in zijn flukse dribbel.
16
Penalty voor Charleroi!
Wim Smet twijfelt niet bij een beuk van Dennis in de rug van Fall en wijst naar de stip. Het publiek is uitzinnig van vreugde. Een gouden kans voor de thuisploeg om op voorsprong te klimmen.
18

Goal
Doelpunt van Kaveh Rezaei (Onbekend Onbekend)
Kaveh Rezaei, niet voor niks de topschutter, maakt het koeltjes af. Ethan Horvath is geklopt, geen schijn van kans had hij. Club Brugge moet achtervolgen. Dit zal toch weer een klap zijn voor de ploeg van Ivan Leko.
20
Bij Charleroi willen ze een nieuwe penalty, maar dit keer gaat Wim Smet niet in op de claim van de Iraanse spits Rezaei. De thuisploeg heeft bloed geroken en duwt door. De 2-0 lijkt dichterbij dan de gelijkmaker...
22
Het in de thuismatch zo vloeiende aanvalsspel van Club komt er langs geen kanten uit. Veel tikjes terug naar de drie centrale pionnen en weinig beweging vooraan. Ivan Leko staat druk te gesticuleren, er moet dringend iets gebeuren.
23
Indrukwekkend eerbetoon voor Sterchele
Beide supportersclans scanderen om ter luidst de naam van hun overleden voetbalheld François Sterchele. In het bezoekende vak zien we ook een grote afbeelding van de betreurde spits. En dan volgt natuurlijk nog 'You'll Never Walk Alone'...
26
Hoekschoppen en vrije trappen versiert Club wél en ook een schietkans voor Nakamba, maar die ziet zijn forse uithaal afwijken op een thuisspeler. Voorlopig kan blauw-zwart weinig aanspraak maken op de gelijkmaker.
30
Steriele druk, daarmee probeert Club zich zo stilaan een weg te banen naar de 1-1. Veel goeie wil en gekampeer rond de zestien, maar wie heeft de flits om het open te breken?
33
Daar was bijna de 2-0!
De tegenprikken van de Zebra's zijn behoorlijk gevaarlijk. Scherpe voorzet vanop links met in de hoofdrol Francis N'Ganga en Rezaei wordt nog net voldoende gehinderd door Brandon Mechele of het stond doodleuk 2-0.
36
Ruud Vormer heeft er de pest in, hij wil snel de inworp verzorgen, maar zijn ploegmakkers staan rustig te pitten. Vooral Wesley is aan een zondagswandeling op donderdagavond bezig. Club moet dringend uit een ander vaatje tappen.
38
Eindelijk wat ruimte op rechts voor Vormer en die zijn voorzet bereikt bijna weer de knikker van Diatta. Club krijgt wel een hoekschop, maar bij Charleroi hebben ze een duwfout gezien. Daar valt iets voor te zeggen...
41
Clasie wil een vrije trap op een leuke plaats, maar krijgt die niet. Wim Smet fluit een zeer degelijke partij en dat is niet zo evident want zowel de fans van Club als die van Charleroi grijpen elke gelegenheid aan om te fluiten en te roepen.
42
 Gele kaart voor Cristophe Diandy

43
Nu wil Club een penalty!
Marvelous Nakamba heeft buskruit in de benen, maar zijn schot blijft hangen in het pak. Tegen de hand van een thuisspeler? Bij Club willen ze een strafschop, de fans zijn woedend. "Maffia, maffia, maffia!", klinkt het. Intussen zit het spel op de wagen.
45
 Gele kaart voor Francis N'Ganga

45
"Op Anderlecht was 't penalty!"
De bezoekers gaan de laconieke toer op met gezangen à la "Op Anderlecht was 't penalty!" En daarna weerklinkt ook nog "Dief, dief, dief!" De poppetjes gingen even serieus aan het dansen en vooral het potje van N'Ganga kookte flink over.


Scheidsrechter
Rust
Charleroi - Club Brugge: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Jordy Clasie
Ingevallen Hans Vanaken


46
We zijn begonnen aan de tweede helft, Club Brugge heeft nog 45 minuten om een vierde (!) nederlaag in deze play-offs af te wenden. Het ging al twee keer de boot in tegen Anderlecht en ook in Gent leed het schip van kapitein Leko schipbreuk.
48
Club meteen op zoek naar gelijkmaker
De intenties zijn nu wel duidelijk: de geelhemden uit Brugge gaan prompt op zoek naar de 1-1. Een gevaarlijke voorzet van Cools vliegt voorbij de tweede paal en enkele tellen later zwiept Diatta na een mooie actie het leer opnieuw voor doel. Alleen staat er niemand aan de tweede paal...
50
Charleroi kan op de counter speculeren en dus is het toch uitkijken geblazen voor die dodelijke 2-0. Benavente voelt zich wel in zijn sas met al die ruimte. De driemansdefensie van Club mag geen enkele steek laten vallen.
52
Hier zat wat in voor Club! Vormer opent knap op links tot bij Diatta, die héél vlotjes voorbij Marinos flitst. De voorzet is ook prima, maar met drie bezoekers vergeten ze iets met die bal te doen. Dennis probeert het dan maar met een schot vanuit de tweede lijn. Een ferme miskleun.
55
Cools trapt de gelijkmaker op Penneteau!
Dat was de kans op de 1-1! Mooi uitgespeelde aanval van Club en aan de tweede paal krijgt Dion Cools behoorlijk veel ruimte om aan te leggen. Fraai schot, maar te centraal op Penneteau gemikt. Blauw-zwart is aan het pompen.
60
Vervangen Dion Cools
Ingevallen Jelle Vossen


60
 Gele kaart voor Krepin Diatta

60
Diatta gaat op de bon voor een iets te enthousiaste tackle. Intussen heeft Ivan Leko ook Jelle Vossen in de strijd gegooid. Een extra wapen in de zestien, de net geboekte Senegalees gaat naar rechts. Krijgen we straks ook nog Refaelov?
62
De tijd tikt intussen lustig weg, we hebben al een kwartier achter de rug en het eerste stormpje van de leider in play-off 1 is al wat gaan liggen. Charleroi speelt het slim, er gaat al eens een speler tegen de vlakte om wat tijd te stelen.
64

Goal
Doelpunt van Ruud Vormer (Onbekend Onbekend)
Daar is de gelijkmaker! Na een fout op Wesley mag Ruud Vormer vanop een leuke plek zijn kwaliteiten als specialist van de vrije trappen showen en via Penneteau en de paal is het prijs!
66
Diatta op zoek naar de 1-2!
Club heeft ineens vleugels gekregen na die prachtige gelijkmaker en Krépin Diatta pakt uit met een verdienstelijk schot na een mooie slalom. Die jongen heeft toch iets, al is het een diamant die nog wat slijpwerk vereist.
70
Vervangen Mamadou Fall
Ingevallen David Pollet


71

Goal
Doelpunt van Hans Vanaken (Jelle Vossen)
Boem! Hans Vanaken rondt een knappe teruglegger van Jelle Vossen af en Club staat op voorsprong. Wat een comeback van de leider en in het bezoekersvak is er een hels feest losgebroken. En nu Charleroi? Kan het nog reageren?
73

Goal
Doelpunt van Jelle Vossen (Emmanuel Bonaventure Dennis)
De genadestoot lijkt een feit voor Charleroi, dat enkele minuten na de 1-2 nu ook de 1-3 moet slikken. Jelle Vossen zet zijn hoofd tegen een afgemeten voorzet en mag ook gaan vieren met de ploegmakkers.
79
Vervangen Wesley
Ingevallen Timmy Simons


81
Vervangen Cristophe Diandy
Ingevallen Nurio Fortuna


81
Vervangen Amara Baby
Ingevallen Chris Bedia


88
Club Brugge op weg naar gouden driepunter
De fans van Club zijn al overtuigd van de zege en dat mag ook wel want Charleroi heeft niet veel meer in de tank om de aansluitingstreffer te maken, laat staan nog een draw uit de brand te slepen. Benavente nog met een schot, Horvath pakt in twee tijden.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.