Frédéric Dupré geeft zijn visie over de geruchten rond MPH, ondanks de superfinish van de Rouches: "Sa Pinto nu ontslaan? Bij Standard kan écht alles"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 11 reacties
Frédéric Dupré geeft zijn visie over de geruchten rond MPH, ondanks de superfinish van de Rouches: "Sa Pinto nu ontslaan? Bij Standard kan écht alles"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Blijft Ricardo Sa Pinto bij Standard of niet? Dat is al weken de hamvraag. De huidige T1 van de Rouches haalde zondag nog fel uit naar Michel Preud'homme.

De open sollicitatie van Preud'homme schoot bij Sa Pinto in het verkeerde keelgat. "Ik heb nog niet met Bruno Venanzi (de voorzitter, red.) gesproken. Ik zit nu al 37 jaar in het voetbal, waarvan 8 jaar als trainer. Preud'homme is zeker en vast niet ethisch te werk gegaan. Hij is geen collega, in tegenstelling tot de man naast mij", verwees Sa Pinto naar Genk-trainer Philippe Clement.

Wat denkt voormalig Standard-verdediger Frédéric Dupré van de hele heisa? "Sa Pinto levert goed werk, dat kunnen we niet ontkennen, maar de beslissing van het Standard-bestuur is volgens mij al genomen toen hij onder vuur lag en hij met zijn negatief gedrag de aandacht opeiste. Dat de ploeg zich nog zo zou manifesteren, had men wellicht niet verwacht."

Kan je Sa Pinto na de bekerwinst en het sterke PO1-parcours wel aan de deur zetten? "Ik heb er ook gespeeld. Bij Standard kan echt alles", vervolgt Dupré. "Maar uit respect voor Sa Pinto moet men duidelijk zijn. Ik vind het jammer dat het bestuur niet open communiceert."

En wat met een open sollicitatie van Preud'homme? "Het is voor iedereen een ongelukkige situatie, maar finaal treft Michel hier geen schuld. Hij is gewoon een goeie trainer, die bij Standard opnieuw goeie dingen kan laten zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties