cerCercle Brugge
lieLierse SK
Datum: 02/04/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Cercle Brugge - Lierse SK (Play-off 2)

Volg de match tussen Cercle Brugge en Lierse SK live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Er hing lange tijd een waas van mist rond de wedstrijd Cercle Brugge – Lierse, maar er wordt vanavond in het Jan Breydelstadion toch gespeeld. U kan de wedstrijd live volgen op uw favoriete voetbalsite.

Bob Peeters kondigde deze week nog aan dat Cercle Brugge vooral met de bekerreturn tegen Westerlo bezig is, maar in zijn opstelling is daar weinig van te merken. Op de licht geblesseerde Renato Neto, wel op de bank, na stuurt hij een volwaardig basiselftal de wei in.

Lierse moest tot de laatste speeldag van de reguliere competitie wachten om zekerheid te krijgen over het behoud in eerste klasse. Komen de Pallieters door de redding bevrijd aan de aftrap of wordt play-off 2 een maat voor niets? Trond Sollied kan niet rekenen op de geschorste Wesley Sonck.
Opstellingen
Cercle Brugge: Verbist Bram, Evens Bernt, Vidarsson Arnar, Cornelis Hans, Iachtchouk Oleg, Boi Frederik, Foley Dominic, Reis Nuno, Reynaldo Dos Santos Silva , Van Eenoo Lukas, Van Roose Karel.
Lierse SK: Kawashima Eiji, Thompson Kenny, Bernardez Victor , El-Gabas Mohamed , Mensah Akwetey , Cavens Jurgen, Claasen Daylon, Gilberto Sebastião Amaral, Van Hemert Roel, Andreasson Marcus, Maric Milos.
1
Kawashima moet als eerste zijn handschoenen vuil maken. Hij plukt eenvoudig een vrije trap van Cornelis.
1
We zijn er aan begonnen. Gaat Cercle vanavond voluit of beginnen de jongens van Bob Peeters met de handrem op? Woensdag staat immers de cruciale bekerreturn tegen Westerlo op het programma.
5
Cercle en Lierse tasten rustig af. Het is duidelijk dat de belangen nog niet al te groot zijn.
8
Jurgen Cavens is het mannetje in de spits bij Lierse. Zowel Wesley Sonck en Tomasz Radzinski kijken geschorst toe.
11
De beste kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Kawashima moet ingrijpen op een poging van Iachtchouk.
13
 Gele kaart voor Mohamed El Gabas
El Gabas hindert Cornelis bij een inworp door te springen. Boelen haalt de eerste gele kaart van de wedstrijd boven.
14
Reynaldo geeft de Liersespelers het nakijken en steekt diep tot bij Iachtchouk. De Oekraïener is echter nooit van de snelste geweest en ziet Kawashima het leer in de tribune trappen.
16
De meeste dreiging komt toch van de thuisploeg. Reis zet zijn knikker tegen een hoekschop van Van Eenoo. Kawashima ziet de poging naast gaan.
18
Kawashima heeft toch zijn werk vanavond. Een voorzet-schot van Van Eenoo lijkt de Japanner even te verrassen, maar hij kan het leer nog net tegen de kruising duwen.
20
De supporters van Lierse juichen. Zij vernemen dat Charleroi op voorsprong is geklommen op het veld van Eupen. De klacht van de Duitstalige club heeft kwaad bloed gezet bij de Antwerpse club.
22
El Gabas heeft iets heel spectaculairs in gedachten, maar de Egyptenaar plant bij zijn omhaal zijn schoen in het gezicht van Reis. De groen-zwarte verdediger is even groggy, maar kan verder.
27
Verbist beleeft een rustige avond. Hij heeft nog geen enkele bal moeten pakken. Veel tempo zit er ook niet in de wedstrijd. Het lijkt soms een doodgewone oefenpot.
30
Lierse kan vanavond toch rekenen op de steun van een duizendtal geel-zwarte fans. Zij proberen zichzelf te vermaken door de supporterscodex boven te halen.
31
De aanvalsgolven blijven toch groen en zwart gekleurd. Iachtchouk bereikt op links de achterlijn. Zijn voorzet blijft echter in de armen van Kawashima steken.
36
Uit het niets komt Lierse bijna op voorsprong. El Gabas kan nog net zijn tip van de schoen tegen een voorzet van Thompson plaatsen. De Egyptenaar kan de bal echter onvoldoende deviëren en Verbist maakt zijn poging onschadelijk.
40
Gelukkig hangt er nog een zwoele temperatuur in het Jan Breydelstadion, want echt warm worden we toch niet van deze wedstrijd. Cercle Brugge is de gevaarlijkste ploeg, maar met veel overtuiging is het toch allemaal niet.
44
Net voor rust worden de supporters wakker geschud. Reynaldo neemt een voorzet van Iachtouk meteen op de slof. Het leer spat uiteen op de binnenkant van de paal.


Scheidsrechter
Rust
Het is duidelijk dat de belangen niet groot meer zijn voor Cercle Brugge en Lierse. De supporters in het Jan Breydelstadion krijgen geen beklijvende wedstrijd voorgeschoteld. Cercle Brugge is wel de gevaarlijkste ploeg en was via Iachtchouk, Van Eenoo en Reynaldo al dicht bij de openingstreffer, maar Kawashima hield de geel-zwarte netten proper. Collega-doelman Verbist moest één keer ingrijpen toen El Gabas een voorzet van Thompson richting doel verlengde.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Dominic Foley
Ingevallen Papa Sène


46
Vervangen Karel Van Roose
Ingevallen Renato Neto

Cercle Brugge begint de tweede helft met twee verse krachten. Netoen Sene komen Van Roose en Foley vervangen.
49
Het heeft bijna vijftig minuten geduurd, maar nu krijgt ook Lierse een uitstekende kans. Cavens verlengt een voorzet van El Gabas met het hoofd richting doel. Verbist wordt serieus op de proef gesteld.
54
Lierse heeft het initiatief genomen. Al ondervindt Verbist weinig problemen met het afstandsschot van Gilberto.
57
Ook Claasen probeert het eens vanuit de tweede lijn. Zijn poging is lovenswaardig, maar vliegt over de kooi van Verbist.
58
Vervangen Akwetey Mensah
Ingevallen Mohammed Abdel Wahed


59
Cercle Brugge komt een eerste keer piepen. Kawashima heeft twee interventies nodig om het schot van de Braziliaan onder controle te krijgen.
68
Vervangen Oleg Iachtchouk
Ingevallen Kristof D'Haene


76
Er gebeurt nog eens iets in het an Breydelstadion. Een schot van Neto gaat een metertje over. Hartverwarmend is het allemaal niet.
78
Vervangen Mohamed El Gabas
Ingevallen Joeri Dequevy

Net als tegen Club Brugge krijgt Dequevy nog eens wat speelminuten.
81
Thiebaut maakt zich op om in te vallen. Kan hij nog het verschil maken?
85
Cercle Brugge houdt bijna de drie punten thuis, maar Boi knalt op de paal.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.