cerCercle Brugge
lieLierse SK
Datum: 02/04/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel
Cercle Brugge treft drie keer kader, maar kan niet scoren
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Cercle Brugge treft drie keer kader, maar kan niet scoren
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft een slechte generale repetitie gehouden voor de bekerwedstrijd van woensdag tegen Westerlo. Groen-zwart raakte niet voorbij een matig Lierse, al werd Eiji Kawashima wel drie keer bijgestaan door het doelkader.

Werd er nu gevoetbald of niet in Brugge? De rechtszaak van Eupen zorgde lang voor een waas van mist rond de wedstrijd Cercle Brugge – Lierse, maar de Belgische voetbalbond hakte vrijdag de knoop door: er wordt gevoetbald.

Veredelde oefenpot
En daarmee was dan ook meteen het belangrijkste gezegd. Veel ambities hebben beide clubs duidelijk niet in Play-Off 2. De wedstrijd had met momenten dan ook veel weg van een veredelde oefenpot.

Cercle Brugge had voor de rust wel het betere van het spel, maar zat met zijn hoofd toch al duidelijk bij de bekerwedstrijd van woensdag tegen Westerlo. Toch werd Eiji Kawashima in de eerste helft twee keer aan het werk gesteld. Oleg Iachtchouk mikte van dichtbij op de Japanner en een voorzet-schot van Lukas Van Eenoo belandde via de handen van Kawashima en het doelhout terug in het speelveld.

De beste kans was echter voor Reynaldo. De Braziliaan knalde net voor rust een voorzet van Iachtchouk op de binnenkant van de paal. Kawashima was kansloos.

Lierse, toch gesteund door een duizendtal geel-zwarte fans, kon na de zekerheid van het behoud bevrijd aan de aftrap verschijnen, maar het duurde tot het begin van de tweede helft vooraleer Bram Verbist op de proef werd gesteld. De Antwerpenaar had een goede tussenkomst nodig om de kopbal van Jürgen Cavens onschadelijk te maken.

Engeltje op het doelhout
Trond Sollied zag zijn pionnen de druk even opvoeren, maar verder dan afstandsschoten van Daylon Claasen en Gilberto kwamen de bezoekers niet meer. Cercle Brugge was in de slotfase via Frederik Boi nog dicht bij de winnende treffer, maar Lierse werd een derde keer gered door het doelkader.  

Herbeleef Cercle Brugge - Lierse SK

Vooraf