Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Het Kuipje
Westerlo boekt makkelijke zege tegen Kortrijk
Robby Morren

Westerlo heeft zijn eerste thuiswedstrijd uit play-off II gewonnen. Het werd een makkelijke 3-0 overwinning tegen een mak Kortrijk dat te weinig op de mat wist te brengen.

Er waren maar weinig supporters afgezakt naar het Kuipje om hun ploeg te steunen in de openingswedstrijd van play-off II. Zij die wel kwamen opdagen, zagen dat Westerlo een goede beurt maakte in aanloop naar de bekerreturn tegen Cercle Brugge aanstaande woensdag.

De thuisploeg, met Dekelver, Farssi, Delen en Iakovenko op de bank, nam vanaf de eerste minuut het initiatief en dat werd al snel beloond met een doelpunt. Het was Jens Cools die een voorzet op het hoofd van Paulo Henrique schilderde die de bal op zijn beurt voorbij Kortrijkgoalie Verbauwhede binnenkopte. Kortrijk slaagde er maar niet in hier iets tegenover te stellen en Westerlo bleef het overwicht behouden met enkele voorzetten en afstandsschoten.

Het was wachten tot halfweg de eerste helft op het eerste doelgevaar van Kortrijk. Rossini kon opdagen voor doelman Deelkens maar deze laatste haalde de bal prima uit de voeten van de aanvaller. Even later zette diezelfde Rossini een mooie actie op met Messoudi die de bal maar net over de rechterwinkelhaak krulde.

Even leek het publiek zijn handen te kunnen gaan verwarmen maar wat daarna volgde was een een 20 minuten durende avondwandeling in het Kuipje. Westerlo ging met een verdiende voorsprong de rust in.

Westerlo kwam het felst uit de kleedkamer en dat resulteerde opnieuw heel snel in een doelpunt. Ditmaal was het aanvoerder Steven De Petter die zijn schot via de paal in doel zag verdwijnen. Even later leek Kortrijk helemaal op weg naar een afstraffing. Martin haalde de doorgebroken Liliu onderuit in het strafschopgebied en de ref aarzelde niet om de bal op de stip te leggen. Paulo Henrique trapte echter veel te zwak en Verbauwhede behoedde zijn club voor een 3-0 achterstand.

Coach Hein Vanhaezebrouck zag dat het voor geen meter liep en bracht met Belhocine en Scepovic nieuw bloed op het veld. Het zorgde even voor wat meer evenwicht maar Ceulemans reageerde door Farssi en Chavez in te brengen en Westerlo creërde, vooral via Liliu en Farssi, opnieuw enkele goede kansen. Kortrijk kon dreigen via Scepovic, Messoudi en De Beule maar dat was onvoldoende om aanspraak te kunnen maken op de aansluitingstreffer.

Vijf minuten voor tijd kreeg Liliu de bal dan toch tegen de netten. Ditmaal lukte zijn lob wel, doelman Verbauwhede kon enkel toezien hoe de bal in doel verdween. Even later was het bijna 4-0 toen Iakovenko van dichtbij op doel kon schieten maar zijn bal ging over en naast. Westerlo liet Kortrijk nooit in de wedstrijd komen en creëerde zelf een pak kansen. De overwinning is dan ook verdiend.