Datum: 23/04/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Het Kuipje
Iakovenko kopt Westerlo voorbij Germinal Beerschot
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Iakovenko kopt Westerlo voorbij Germinal Beerschot
Foto: © SC

Westerlo heeft de leiding genomen in groep B van Play-Off II. Een kopbaldoelpunt van Sasha Iakovenko leverde de thuisploeg de drie punten op tegen Germinal Beerschot.

Jacky Mathijssenwas duidelijk tevreden over de tweede helft van vorige week en liet het trio Daniel Cruz-Adnan Custovic-Jean Acosta in de basis staan. Bart Goor en Mats Rits verhuisden naar de bank, Guillaume François viel licht geblesseerd naast de selectie. Bij Westerlo nam Yves De Winter de plaats in van Bart Deelkens (knie) en eiste Sasha Iakovenko zijn plaats in de basis terug op.

Opnieuw snelle tegentreffer
De Oekraïner bedankte al snel voor het vertrouwen en kopte na negen minuten een voorzet van Dieter Dekelver tegen de touwen. Bijna mocht Tome Pacovski zich een tweede keer omdraaien. Gary Kagelmacher haalde een poging van Iakovenko van de lijn.

Germinal Beerschot liet het balletje wel goed rondgaan, maar zette De Winter te weinig aan het werk. Toen Sherjill MacDonald dan toch alleen voor doel verscheen, besloot de Nederlander pal op de Westelse goalie. Een vrije trap van Custovic, net voor rust, belandde net naast.

Net als op het Kiel toonde Germinal Beerschot zich veel gevaarlijker na de pauze. De Winter moest zich onderscheidden op pogingen van Roni Porokara en MacDonald. Een vrije trap van Custovic kende opnieuw geen succes.

Offensieve inbreng levert niets op
Met de inbreng van Rits en Junior Negrao hoopte Mathijssen de offensieve slagkracht nog te verhogen. Germinal Beerschot verloor echter de greep op het middenveld en incasseerde bijna een tweede doelpunt. De poging van Adnan Mravac bleef steken op de paal.

Germinal Beerschot herstelde het evenwicht in zijn elftal. MacDonald was in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker, maar de Nederlander vond opnieuw De Winter op weg naar zijn doel. Westerlo neemt de leiding in groep B over van Zulte Waregem. Voor Germinal Beerschot wordt winst in Play-Off II moeilijk.

Herbeleef Westerlo - Germinal Beerschot

Vooraf